Прва вијест за Бразилце – лоша!

Тијаго Силва пропушта Копа Америка! Штопер Пари Сен Жермена малтене без шанси да заигра на турниру који Селесао није освојио од 2007. године.

Фудбал 08.05.2019 | 14:00
Прва вијест за Бразилце – лоша!
Лоша вест за навијаче бразилске репрезентације и селектора Титеа. Један од најважнијих играча Селесаоа, Тијаго Силва, под упитником је за Копа Америка овог лета, чији ће домаћин бити баш држава петоструког првака света.

Повољна околност је што је дефанзивац Пари Сен Жермена успешно оперисао десно колено, после повреде меникуса, зарађене на гостовању Лилу 14. априа, међутим, невоља је у сазнању да наредне две до четири седмице неће моћи на ноге. А 17. маја, дакле за десет дана, истиче рок до ког Тите мора да пошаље Фудбалкој федерацији Јужне Америке прелиминарни списак фудбалера на које рачуна за једино репрезентативно такмичење овог лета. Број играча за ту листу је чак 40, с тим да је сваки селектор у обавези да до 30. маја преда коначни списак од 23 имена. Зависно од стања повреде вагаће се шансе може ли 34-годишњи штопер на терен, али шансе за такав сценарио, у овом часу, нису велике.

Постоји чак и могућност да Бразилци чекају Тијага Силву све до 13. јуна, кад почиње турнир. У том случају мора са списак најпре да отпадне један повређен играч са прелиминарног списка, а да о томе постоји валидна документација, како би проверени дефанзивац ускочио на његово место.

У сваком случају, пошто шансе да бивши капитен Милана заигра на Копа Америка нису велике, селектор Титеће се у централном делу одбране определити за тандем Маркињос – Миранда.

Бразилци се такмиче у А групи, са Боливијом, Венецуелом и Перуом, а пехар Копа Америка нису освојили од  2007. Без Силве биће још теже.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар