Prva vijest za Brazilce – loša!

Tijago Silva propušta Kopa Amerika! Štoper Pari Sen Žermena maltene bez šansi da zaigra na turniru koji Selesao nije osvojio od 2007. godine.

Fudbal 08.05.2019 | 14:00
Prva vijest za Brazilce – loša!
Loša vest za navijače brazilske reprezentacije i selektora Titea. Jedan od najvažnijih igrača Selesaoa, Tijago Silva, pod upitnikom je za Kopa Amerika ovog leta, čiji će domaćin biti baš država petostrukog prvaka sveta.

Povoljna okolnost je što je defanzivac Pari Sen Žermena uspešno operisao desno koleno, posle povrede menikusa, zarađene na gostovanju Lilu 14. apria, međutim, nevolja je u saznanju da naredne dve do četiri sedmice neće moći na noge. A 17. maja, dakle za deset dana, ističe rok do kog Tite mora da pošalje Fudbalkoj federaciji Južne Amerike preliminarni spisak fudbalera na koje računa za jedino reprezentativno takmičenje ovog leta. Broj igrača za tu listu je čak 40, s tim da je svaki selektor u obavezi da do 30. maja preda konačni spisak od 23 imena. Zavisno od stanja povrede vagaće se šanse može li 34-godišnji štoper na teren, ali šanse za takav scenario, u ovom času, nisu velike.

Postoji čak i mogućnost da Brazilci čekaju Tijaga Silvu sve do 13. juna, kad počinje turnir. U tom slučaju mora sa spisak najpre da otpadne jedan povređen igrač sa preliminarnog spiska, a da o tome postoji validna dokumentacija, kako bi provereni defanzivac uskočio na njegovo mesto.

U svakom slučaju, pošto šanse da bivši kapiten Milana zaigra na Kopa Amerika nisu velike, selektor Titeće se u centralnom delu odbrane opredeliti za tandem Markinjos – Miranda.

Brazilci se takmiče u A grupi, sa Bolivijom, Venecuelom i Peruom, a pehar Kopa Amerika nisu osvojili od  2007. Bez Silve biće još teže.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar