Наполијеве карте Анћелотију за нови напад на Јуве!

Четири су жеље, а кандидата је 12! Италијански клуб жели играче Атлетика, Тотенхема, Реала, Селтика, ПСВ Ајндховена, Аталанте. . .

Фудбал 08.05.2019 | 20:55
Наполијеве карте Анћелотију за нови напад на Јуве!
Наполи има још три меча до краја сезоне, али суштински је сезона за њјих завршена одавно. И то прилично неуспешно...

Наполитанци су испали у групи Лиге шампиона, потом добили лекцију од Арсенала у четвртфиналу Лиге Европе. Трку са Јувентусом за Скудето заправо нису ни трчали јер ни у једном тренутку нису били конкурентни за разлику од прошле сезоне. У Купу Италије су испали од Милана. Разочарења су се низала једно за другим...

Долазак Карла Анћелотија прошлог лета није донео ништа Наполију. Уместо корака напред, направљен је корак уназад, али велики тренер није под знаком питања и клуб ће се потрдуити да му пружи на располагање што конкурентнији тим за наредну сезону.

Скоро сви носиоци игре попут Кулибалија, Инсињеа, Каљехона, Алана или Зјелинског би требало да остану. Прошлогодишња појачања попут Мерета или Руиза би требало у следећој сезони да се покажу као ослонци тима, а од битних играча је могућ одлазак Мертенса. То значи да Наполију неће бити потребно много појачања, али ће их свакако бити како би клупа бича јача.

Анћелотијева највећа жеља је да клуб доведе нападача и нове бекове, а спортски директор Ђунтоли жели и право појачање на крилној позицији.

Тренер наполитанаца не жели да уђе у сезону само са Миликом као „деветком“ већ жели још једног нападача разбијача. Иако се Пољак вратио у врхунску форму и четврти је стрелац лиге, због бурне историје тешких повреда, Анћелоти жели још једну гол-машину. И није присталица Саријевих ранијих идеја да Мертенс игра као „лажна деветка“. Поготово што је Белгијанац ближи одласку него останку.

Анелотијева идеја је Дијего Коста који изгледа није у Атлетиковим плановима за будућност јер ће доћи до велике реконструкције мадридског тима. Искуством би значио Наполијевом тиму, а стилом игре би се добро уклопио у италијански фудбал. Наводно Наполи већ има пристанак играча и потребно је још да се дговори са Атлетиком. То не би била финансијски јефтина операција, али би значио Анћелотију када му је потребна промена стила игре да се разбију бункери у Серији А или да се добију битке са искусним штоперима Јувентуса и Интера.

Алтернатива је Дуван Запата којег је Наполи имао у шакама, али га је због Сарија изгубио. Колумбијац је дошао у Наполи као велики таленат из Естудијантеса, али није добио праву прилику код Сарија. Ишао је на позајмице у Удинезе и Сампдорију која га је откупила, па позајмила Аталанти где је експлодирао.  Данас вреди макар три пута више од оних 17.000.000 евра за колико га је Наполи продао Лигуријанима. Тешко да ће Наполи успети да га врати... Поготово што Аталанта нема намеру да распродаје екипу.

Као план Ц се помиње Маријано Дијаз из Реала који је јефтинија и реланија варијанта од поменуте двојице, али не доноси тај квалитет који би донели Коста или Запата. Чак и Ћиро Имобиле фигурира као потенцијално појачање Наполитанаца у нападу.

Друга велика жеља је Ирвинг Лозано из ПСВ Ајндховена којег Наполи јури од летос и у сталном је контакту са играчевим агентом Мином Рајолом. ПСВ тражи 40.000.000 евра за Мексиканца, Наполи нуди 30.000.000, али је могуће да се нађу на средини. Лозано би био идеална замена за Мертенса, а резервни план је Родриго Де Пол из Удинезеа.

Анћелоти није задовољан ни играчима на бековским позицијама. У већем делу сезоне је Хисај играо десно, а Марио Руи лево, док су резерве били Малкуи и Гулам. Наполијеве жеље за десни бок су Киран Трипије из Тотенхема, односно талентовани Дензел Дамфрис из ПСВ Ајндховена који је већ постао стартер у холандској репрезентацији. За леви док су мете Тео Ернандез који игра на позајмици из Реал Мадрида у Реал Сосиједаду и Киран Тирни из Селтика. Помиње се чак и тандем Аталантиних бекова Тимоти Кастањ – Ханс Хатебур који има страшну сезону у ногама.  Двојица од поменуте шесторице би требало да слете на Сан Паоло наредног лета.  

Са четири жељена појачања, уиграним Руизом, те Амином Јунесом и Адамом Уном као џокерима, Наполитанци се надају да ће имати конкурентан тим да још једном нападну Јувентус и прекину хегемонију Старе даме у италијанском фудбалу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар