Napolijeve karte Anćelotiju za novi napad na Juve!

Četiri su želje, a kandidata je 12! Italijanski klub želi igrače Atletika, Totenhema, Reala, Seltika, PSV Ajndhovena, Atalante. . .

Fudbal 08.05.2019 | 20:55
Napolijeve karte Anćelotiju za novi napad na Juve!
Napoli ima još tri meča do kraja sezone, ali suštinski je sezona za njjih završena odavno. I to prilično neuspešno...

Napolitanci su ispali u grupi Lige šampiona, potom dobili lekciju od Arsenala u četvrtfinalu Lige Evrope. Trku sa Juventusom za Skudeto zapravo nisu ni trčali jer ni u jednom trenutku nisu bili konkurentni za razliku od prošle sezone. U Kupu Italije su ispali od Milana. Razočarenja su se nizala jedno za drugim...

Dolazak Karla Anćelotija prošlog leta nije doneo ništa Napoliju. Umesto koraka napred, napravljen je korak unazad, ali veliki trener nije pod znakom pitanja i klub će se potrduiti da mu pruži na raspolaganje što konkurentniji tim za narednu sezonu.

Skoro svi nosioci igre poput Kulibalija, Insinjea, Kaljehona, Alana ili Zjelinskog bi trebalo da ostanu. Prošlogodišnja pojačanja poput Mereta ili Ruiza bi trebalo u sledećoj sezoni da se pokažu kao oslonci tima, a od bitnih igrača je moguć odlazak Mertensa. To znači da Napoliju neće biti potrebno mnogo pojačanja, ali će ih svakako biti kako bi klupa biča jača.

Anćelotijeva najveća želja je da klub dovede napadača i nove bekove, a sportski direktor Đuntoli želi i pravo pojačanje na krilnoj poziciji.

Trener napolitanaca ne želi da uđe u sezonu samo sa Milikom kao „devetkom“ već želi još jednog napadača razbijača. Iako se Poljak vratio u vrhunsku formu i četvrti je strelac lige, zbog burne istorije teških povreda, Anćeloti želi još jednu gol-mašinu. I nije pristalica Sarijevih ranijih ideja da Mertens igra kao „lažna devetka“. Pogotovo što je Belgijanac bliži odlasku nego ostanku.

Anelotijeva ideja je Dijego Kosta koji izgleda nije u Atletikovim planovima za budućnost jer će doći do velike rekonstrukcije madridskog tima. Iskustvom bi značio Napolijevom timu, a stilom igre bi se dobro uklopio u italijanski fudbal. Navodno Napoli već ima pristanak igrača i potrebno je još da se dgovori sa Atletikom. To ne bi bila finansijski jeftina operacija, ali bi značio Anćelotiju kada mu je potrebna promena stila igre da se razbiju bunkeri u Seriji A ili da se dobiju bitke sa iskusnim štoperima Juventusa i Intera.

Alternativa je Duvan Zapata kojeg je Napoli imao u šakama, ali ga je zbog Sarija izgubio. Kolumbijac je došao u Napoli kao veliki talenat iz Estudijantesa, ali nije dobio pravu priliku kod Sarija. Išao je na pozajmice u Udineze i Sampdoriju koja ga je otkupila, pa pozajmila Atalanti gde je eksplodirao.  Danas vredi makar tri puta više od onih 17.000.000 evra za koliko ga je Napoli prodao Ligurijanima. Teško da će Napoli uspeti da ga vrati... Pogotovo što Atalanta nema nameru da rasprodaje ekipu.

Kao plan C se pominje Marijano Dijaz iz Reala koji je jeftinija i relanija varijanta od pomenute dvojice, ali ne donosi taj kvalitet koji bi doneli Kosta ili Zapata. Čak i Ćiro Imobile figurira kao potencijalno pojačanje Napolitanaca u napadu.

Druga velika želja je Irving Lozano iz PSV Ajndhovena kojeg Napoli juri od letos i u stalnom je kontaktu sa igračevim agentom Minom Rajolom. PSV traži 40.000.000 evra za Meksikanca, Napoli nudi 30.000.000, ali je moguće da se nađu na sredini. Lozano bi bio idealna zamena za Mertensa, a rezervni plan je Rodrigo De Pol iz Udinezea.

Anćeloti nije zadovoljan ni igračima na bekovskim pozicijama. U većem delu sezone je Hisaj igrao desno, a Mario Rui levo, dok su rezerve bili Malkui i Gulam. Napolijeve želje za desni bok su Kiran Tripije iz Totenhema, odnosno talentovani Denzel Damfris iz PSV Ajndhovena koji je već postao starter u holandskoj reprezentaciji. Za levi dok su mete Teo Ernandez koji igra na pozajmici iz Real Madrida u Real Sosijedadu i Kiran Tirni iz Seltika. Pominje se čak i tandem Atalantinih bekova Timoti Kastanj – Hans Hatebur koji ima strašnu sezonu u nogama.  Dvojica od pomenute šestorice bi trebalo da slete na San Paolo narednog leta.  

Sa četiri željena pojačanja, uigranim Ruizom, te Aminom Junesom i Adamom Unom kao džokerima, Napolitanci se nadaju da će imati konkurentan tim da još jednom napadnu Juventus i prekinu hegemoniju Stare dame u italijanskom fudbalu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar