Од Фостера до Митровића...

Ово су 11 најпотцењенијих фудбалера Премијер лиге. . .  Велико признање за Србина од стране новинара британског Гардијана.

Фудбал 08.05.2019 | 13:00
Од Фостера до Митровића...
Финиш још једне узбудљиве премијерлигашке сезоне је време када се праве и различити тимови године и сумирају утисци. Критеријуми су различити, а занимљив тим саставио је данас и угледни британски Гардијан. Ради се о листи најпотцењенијих фудбалера Премијер лиге на којој се нашао и један Србин, нападач Фулама Александар Митровић.

Према речима новинара Сахина Накранија који је и саставио ових 11, ради се о фудбалерима који нису били најбољи у сезони 2018/19, већ чије су добре партије засењене од стране осталих па и нису најбоље вредноване после свега.

Када је реч о Митровићу и његовој улози у иначе очајној сезони за Фулам у којој је тим испао у Чемпионшип, новинар Гардијана каже:

"Постоје сигурно и бољи нападачи од Митровића у Премијер лиги, али ниједан од њих у датим условима не би могао боље. Фуламов повратак у елиту био је велики куршлус који је довео до смене двојице тренера (Јокановић и Ранијери) и на крају и до коначног испадања у Чемпионшип. За сво то време само је Митровић био константан. Држао је лопту, трчао и борио се, био најбољи и постигао 11 голова - трећину од укупног броја голова целог тима. Фулам можда иде у нижи ранг, али Митровић неће", прогнозира Накрани свестан пажње која се придаје српском репрезентативцу.

Неколико премиерлигаша већ је показало интересовање за Митровића, а најчешће се у последње време пише о Брајтону који већ неколико прелазних ролова "лови" српског голгетера.

Иначе, у тиму од 11 најпотцењенијих фудбалера Премијер лиге за ову сезону поређани у формацији 4-2-3-1 налазе се: Бен Фостер (Вотфорд) - Рикардо Переира (Лестер), Конор Коуди (Вулвс), Лоран Кошелни (Арсенал), Лука Дињ (Евертон) - Муса Сисоко (Тотенхем), Жоржињо (Челси) - Рајан Фрејзер (Борнмут), Фелипе Андерсон(Вест Хем), Мигел Алмирон (Њукасл) - Александар Митровић (Фулам).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар