Od Fostera do Mitrovića...

Ovo su 11 najpotcenjenijih fudbalera Premijer lige. . .  Veliko priznanje za Srbina od strane novinara britanskog Gardijana.

Fudbal 08.05.2019 | 13:00
Od Fostera do Mitrovića...
Finiš još jedne uzbudljive premijerligaške sezone je vreme kada se prave i različiti timovi godine i sumiraju utisci. Kriterijumi su različiti, a zanimljiv tim sastavio je danas i ugledni britanski Gardijan. Radi se o listi najpotcenjenijih fudbalera Premijer lige na kojoj se našao i jedan Srbin, napadač Fulama Aleksandar Mitrović.

Prema rečima novinara Sahina Nakranija koji je i sastavio ovih 11, radi se o fudbalerima koji nisu bili najbolji u sezoni 2018/19, već čije su dobre partije zasenjene od strane ostalih pa i nisu najbolje vrednovane posle svega.

Kada je reč o Mitroviću i njegovoj ulozi u inače očajnoj sezoni za Fulam u kojoj je tim ispao u Čempionšip, novinar Gardijana kaže:

"Postoje sigurno i bolji napadači od Mitrovića u Premijer ligi, ali nijedan od njih u datim uslovima ne bi mogao bolje. Fulamov povratak u elitu bio je veliki kuršlus koji je doveo do smene dvojice trenera (Jokanović i Ranijeri) i na kraju i do konačnog ispadanja u Čempionšip. Za svo to vreme samo je Mitrović bio konstantan. Držao je loptu, trčao i borio se, bio najbolji i postigao 11 golova - trećinu od ukupnog broja golova celog tima. Fulam možda ide u niži rang, ali Mitrović neće", prognozira Nakrani svestan pažnje koja se pridaje srpskom reprezentativcu.

Nekoliko premierligaša već je pokazalo interesovanje za Mitrovića, a najčešće se u poslednje vreme piše o Brajtonu koji već nekoliko prelaznih rolova "lovi" srpskog golgetera.

Inače, u timu od 11 najpotcenjenijih fudbalera Premijer lige za ovu sezonu poređani u formaciji 4-2-3-1 nalaze se: Ben Foster (Votford) - Rikardo Pereira (Lester), Konor Koudi (Vulvs), Loran Košelni (Arsenal), Luka Dinj (Everton) - Musa Sisoko (Totenhem), Žoržinjo (Čelsi) - Rajan Frejzer (Bornmut), Felipe Anderson(Vest Hem), Migel Almiron (Njukasl) - Aleksandar Mitrović (Fulam).

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar