Мадрид: Ферер неће у пензију! Добио и Федерер!

Ферер победом над земљаком у Мадриду одложио пензију! Шпански тенисер, Давид Ферер, је успео да пролонгира најављени крај каријере, пошто је обезбедио наставак такмичења на турниру Мастерс серије у Мадриду.  Федерер се победом вратио на шљаку, Пуј елиминисао Ћорића! Швајцарски тенисер Роџер Федерер се пласирао у треће коло Мастерс турнира у Мадриду, али то није успео хрватски играч Борна Ћорић.

Тенис 07.05.2019 | 21:25
Мадрид: Ферер неће у пензију! Добио и Федерер!
Тренутно 144. тенисер света је са 2-1 у сетовима савладао земљака Роберта Баутисту Агута, за два сата и 37 минута игре.

Подсетимо, 37-годишњак је најавио да ће му такмичење у шпанској престоници бити последње у каријери.

Ферер је до првог сета стигао уз један брејк, добио га је резултатом 6:4, а у другом је противник стигао до истоветног резултата.

Велика борба је виђена у десетом гему другог сета, одиграно је 11 поена, Ферер је успео да спаси две, али не и трећу брејк, односно сет лопту.

Одмах по почетку наставка Ферер је освојио гем на сервис противника, а од четвртог до седмог гема виђена су четири брејка.

Ферер је у десетом искористио трећу меч лопту и одложио пензију, а у трећем колу турнира ће се састати са трећим носиоцем, Александром Зверевим.

Федерер се победом вратио на шљаку, Пуј елиминисао Ћорића! Швајцарски тенисер Роџер Федерер се пласирао у треће коло Мастерс турнира у Мадриду, али то није успео хрватски играч Борна Ћорић.

Федерер је до тријумфа у првом мечу на терену са шљаком после три године стигао за само 53 минута, против Ришара Гаскеа резултатом 6:2, 6:3.

Швајцарац је без већих проблема стигао до победе против Француза који је паузирао шест месеци због операције киле.

За разлику од Федерера, своје навијаче је разочарао Борна Ћорић, кога је савладао Лука Пуј (6:3, 7:5), у мечу који је трајао 104 минута.

После 1.060 дана на шљаци: Федерер рутински! У свом повратку на најспорију подлогу, Швајцарац је лако дошао до победе.

Швајцарац од 2016, због бројних повреда, није одиграо меч на најспоријој подлози, а свој повратак обележио је рутинским тријумфом над тренутно 39. тенисером на АТП листи.

Трећи тенисер света је победио након сат времена и 11 минута, успео је да одузме сервис свом противнику три пута и осигурао пласман у треће коло турнира у престоници Шпаније.

Он ће у наредном колу играти против бољег из дуела Мартона Фочовича и Гаела Монфиса, који је на програму сутра од 13:30. Наградни фонд турнира у Мадриду је 6.408.230. евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар