Madrid: Ferer neće u penziju! Dobio i Federer!

Ferer pobedom nad zemljakom u Madridu odložio penziju! Španski teniser, David Ferer, je uspeo da prolongira najavljeni kraj karijere, pošto je obezbedio nastavak takmičenja na turniru Masters serije u Madridu.  Federer se pobedom vratio na šljaku, Puj eliminisao Ćorića! Švajcarski teniser Rodžer Federer se plasirao u treće kolo Masters turnira u Madridu, ali to nije uspeo hrvatski igrač Borna Ćorić.

Tenis 07.05.2019 | 21:25
Madrid: Ferer neće u penziju! Dobio i Federer!
Trenutno 144. teniser sveta je sa 2-1 u setovima savladao zemljaka Roberta Bautistu Aguta, za dva sata i 37 minuta igre.

Podsetimo, 37-godišnjak je najavio da će mu takmičenje u španskoj prestonici biti poslednje u karijeri.

Ferer je do prvog seta stigao uz jedan brejk, dobio ga je rezultatom 6:4, a u drugom je protivnik stigao do istovetnog rezultata.

Velika borba je viđena u desetom gemu drugog seta, odigrano je 11 poena, Ferer je uspeo da spasi dve, ali ne i treću brejk, odnosno set loptu.

Odmah po početku nastavka Ferer je osvojio gem na servis protivnika, a od četvrtog do sedmog gema viđena su četiri brejka.

Ferer je u desetom iskoristio treću meč loptu i odložio penziju, a u trećem kolu turnira će se sastati sa trećim nosiocem, Aleksandrom Zverevim.

Federer se pobedom vratio na šljaku, Puj eliminisao Ćorića! Švajcarski teniser Rodžer Federer se plasirao u treće kolo Masters turnira u Madridu, ali to nije uspeo hrvatski igrač Borna Ćorić.

Federer je do trijumfa u prvom meču na terenu sa šljakom posle tri godine stigao za samo 53 minuta, protiv Rišara Gaskea rezultatom 6:2, 6:3.

Švajcarac je bez većih problema stigao do pobede protiv Francuza koji je pauzirao šest meseci zbog operacije kile.

Za razliku od Federera, svoje navijače je razočarao Borna Ćorić, koga je savladao Luka Puj (6:3, 7:5), u meču koji je trajao 104 minuta.

Posle 1.060 dana na šljaci: Federer rutinski! U svom povratku na najsporiju podlogu, Švajcarac je lako došao do pobede.

Švajcarac od 2016, zbog brojnih povreda, nije odigrao meč na najsporijoj podlozi, a svoj povratak obeležio je rutinskim trijumfom nad trenutno 39. teniserom na ATP listi.

Treći teniser sveta je pobedio nakon sat vremena i 11 minuta, uspeo je da oduzme servis svom protivniku tri puta i osigurao plasman u treće kolo turnira u prestonici Španije.

On će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Martona Fočoviča i Gaela Monfisa, koji je na programu sutra od 13:30. Nagradni fond turnira u Madridu je 6.408.230. evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar