Надал о проблемима у тенису...

Неке ствари морају да се реше интерно.  Рафаел Надал, најбољи шпански тенисер, говорио је о проблему који је Џастин Гимелстоб проузроковао у свету тениса.

Тенис 08.05.2019 | 09:15
Надал о проблемима у тенису...
Надал је рекао да је Гимелстобова оставка на месту представника играча у АТП-у била права и једина одлука коју је могао да донесе.

Подсећамо, Гимелстоб је осуђен на три године условно и 60 дана друштвено-корисног рада због напада на бившег пријатеља Реналда Кеплана прошле године, пред његовом женом и дететом.

Када су Рафу у Барселони новинари упитали да прокоментарише тишину око Гимелстобове осуде он је рекао да нема коментар. Сада, када је у међувремену Американац поднео оставку, Надал није много променио мишљење.

"Мислим да ми (тенисери) не морамо да се надовезујемо на такве проблеме и да причамо јавно о томе. То је позитивна ставка нашег спорта. Због тога нисам хтео да одговарам на питања новинара у Барселони", рекао је Надал.

Шпанац није хтео да додаје на негативан наратив који се стварао око тениса.

"Мислим да се последњих пар месеци причало о доста тога везаног за наш спорт, тако да не желим да 'правим' још прича, то јест негативних прича о нашем спорту. Није мој посао да причам о негативним стварима нашег спорта и то није нешто што желим. Неке ствари морају да се реше интерно. Џастин је урадио шта је морао и добро је што није играче, то јест представнике Савета, довео у позицију да морају да гласају против њега", додао је Надал.

Одлазак Гимелстоба отворио је питање о томе да ли би Крис Кермод могао да од 2020. добије нови мандат на месту председника АТП-а.

"Џастин је отишао. Он је доста тога доброг урадио за играче и све је сада могуће. Ово је прилика да се створи некаква разноврсност и да играче представља неко нови, играче које до сада нису представљали. Мислим да би требало ту да буде неко ко говори Шпански, како би комуникација са јужноамеричким или шпанским играчима била лакша...", додао је Рафа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар