Nadal o problemima u tenisu...

Neke stvari moraju da se reše interno.  Rafael Nadal, najbolji španski teniser, govorio je o problemu koji je Džastin Gimelstob prouzrokovao u svetu tenisa.

Tenis 08.05.2019 | 09:15
Nadal o problemima u tenisu...
Nadal je rekao da je Gimelstobova ostavka na mestu predstavnika igrača u ATP-u bila prava i jedina odluka koju je mogao da donese.

Podsećamo, Gimelstob je osuđen na tri godine uslovno i 60 dana društveno-korisnog rada zbog napada na bivšeg prijatelja Renalda Keplana prošle godine, pred njegovom ženom i detetom.

Kada su Rafu u Barseloni novinari upitali da prokomentariše tišinu oko Gimelstobove osude on je rekao da nema komentar. Sada, kada je u međuvremenu Amerikanac podneo ostavku, Nadal nije mnogo promenio mišljenje.

"Mislim da mi (teniseri) ne moramo da se nadovezujemo na takve probleme i da pričamo javno o tome. To je pozitivna stavka našeg sporta. Zbog toga nisam hteo da odgovaram na pitanja novinara u Barseloni", rekao je Nadal.

Španac nije hteo da dodaje na negativan narativ koji se stvarao oko tenisa.

"Mislim da se poslednjih par meseci pričalo o dosta toga vezanog za naš sport, tako da ne želim da 'pravim' još priča, to jest negativnih priča o našem sportu. Nije moj posao da pričam o negativnim stvarima našeg sporta i to nije nešto što želim. Neke stvari moraju da se reše interno. Džastin je uradio šta je morao i dobro je što nije igrače, to jest predstavnike Saveta, doveo u poziciju da moraju da glasaju protiv njega", dodao je Nadal.

Odlazak Gimelstoba otvorio je pitanje o tome da li bi Kris Kermod mogao da od 2020. dobije novi mandat na mestu predsednika ATP-a.

"Džastin je otišao. On je dosta toga dobrog uradio za igrače i sve je sada moguće. Ovo je prilika da se stvori nekakva raznovrsnost i da igrače predstavlja neko novi, igrače koje do sada nisu predstavljali. Mislim da bi trebalo tu da bude neko ko govori Španski, kako bi komunikacija sa južnoameričkim ili španskim igračima bila lakša...", dodao je Rafa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar