Дјецо, упијајте док је Саша још ту...

Само гурајте лопту напред! Армин Ђерлек и Филип Стевановић о утицају капитена на развој њихових тек започетих каријера. . .

Фудбал 08.05.2019 | 08:30
Дјецо, упијајте док је Саша још ту...
Још нису били ни рођени, а Саша Илић је скупљао трофеје. Имао је две титуле првака и један Куп Југославије пре него што је Армин Ђерлек угледао светлост дана, у међувремену, док на свет није дошао и Филип Стевановић, освојио још два домаћа пехара, а колико траје, какав утицај има на Партизан и дешавања у српском фудбалу показује да је и даље у Спортском центру „Земунело“, пред крај каријере дочекавши да дели животне и спортске лекције талентима.

Делује да су спремни да уче. Имају од кога. Поготово што је ово последња сезона легендарног везисте у улози активног фудбалера и сваки тренутак са њим је драгоцен.

„Доста је момака на тренингу од којих може нешто да се научи, али Саша Илић је прича за себе. Човек има 41 годину, али и даље игра са таквим мајсторством и невероватним осећајем. Како даје пас, како се открива, то је за уџбенике. Свака лопта  има прецизну путању и увек је за корак испред других. Драго ми је што сам у прилици да учим од њега“, истиче Армин Ђерлек, од кога у Хумској очекују да у једном тренутку пробије баријеру и наметне се као важан шраф тима.

Можда наредне сезоне. Ако остане. Имаће у том случају на уму и савет чувеног „броја 22“.

„Каже ми да је потребно што више да гурам лопту напред. Говори ми да је фудбал игра на голове, да би требало играти нападачки“, додао је Ђерлек, који приводи крају другу сезону у првом тиму, а чињеница да је само једном био стрелац, и то у Купу Србије, потрекпљује Сашине речи да нешто мора да мења како би напредовао.

Уосталом, сам Илић је у најбољим сезонама каријере као од шале пребацивао коту од 20 голова, а тако нешто се, кад за њега дође време, очекује од још једне Партизанове бебе, Филипа Стевановића. Реч је о даровитом левокрилном везисти, претходни тренер Зоран Мирковић водио га је зимус на припреме у Турској, стигао је момак из „класе 2002“ претходни и да дебитује за сениоре, али је у међувремену враћен да игра утакмице за кадете, јер физички још не може да поднесе суперлигшаки ритам.

Но, таленат је очигледан.

„Немам довољно речи хвале за Сашу, привилегија је бити на тренингу са њим. Кад год је била потребна помоћ, увек ме је саветовао, бодрио ме. Захвалан сам му до неба на томе. Играмо на сличној позицији и трудим се да упијам сваку реч или потез који ми покаже“, додао је Филип Стевановић, уверен да би Илић, без проблема, могао још једну сезону да проведе на терену. „Не знам какви су му планови, али што се мене тиче, што дуже ида игра - то боље“.

Иначе, Ђерлек и Стевановић су постали промотори најновијег Адидасовог копачки под назовом „Ните Јоггер“, а о значају Илића за први тим бираним речима је говорио и Данило Пантић, стрелац баш на Сашину асистенцију изједначујућег гола у претходном првенственом мечу са Напретком.

„Пресрећан сам због поготка, нисам га дуго постигао, у недељу је био тај дан. Саша ми је вратио изванредну лопту, остало ми је само да погодим гол. Сувишно је трошити речи колико је Илић битан за нас, у 41. години показује да сваки пут кад уђе на терен прави разлику и доноси добро тиму. Човек је легенда, све види на терену“, закључио је Саша Илић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар