Djeco, upijajte dok je Saša još tu...

Samo gurajte loptu napred! Armin Đerlek i Filip Stevanović o uticaju kapitena na razvoj njihovih tek započetih karijera. . .

Fudbal 08.05.2019 | 08:30
Djeco, upijajte dok je Saša još tu...
Još nisu bili ni rođeni, a Saša Ilić je skupljao trofeje. Imao je dve titule prvaka i jedan Kup Jugoslavije pre nego što je Armin Đerlek ugledao svetlost dana, u međuvremenu, dok na svet nije došao i Filip Stevanović, osvojio još dva domaća pehara, a koliko traje, kakav uticaj ima na Partizan i dešavanja u srpskom fudbalu pokazuje da je i dalje u Sportskom centru „Zemunelo“, pred kraj karijere dočekavši da deli životne i sportske lekcije talentima.

Deluje da su spremni da uče. Imaju od koga. Pogotovo što je ovo poslednja sezona legendarnog veziste u ulozi aktivnog fudbalera i svaki trenutak sa njim je dragocen.

„Dosta je momaka na treningu od kojih može nešto da se nauči, ali Saša Ilić je priča za sebe. Čovek ima 41 godinu, ali i dalje igra sa takvim majstorstvom i neverovatnim osećajem. Kako daje pas, kako se otkriva, to je za udžbenike. Svaka lopta  ima preciznu putanju i uvek je za korak ispred drugih. Drago mi je što sam u prilici da učim od njega“, ističe Armin Đerlek, od koga u Humskoj očekuju da u jednom trenutku probije barijeru i nametne se kao važan šraf tima.

Možda naredne sezone. Ako ostane. Imaće u tom slučaju na umu i savet čuvenog „broja 22“.

„Kaže mi da je potrebno što više da guram loptu napred. Govori mi da je fudbal igra na golove, da bi trebalo igrati napadački“, dodao je Đerlek, koji privodi kraju drugu sezonu u prvom timu, a činjenica da je samo jednom bio strelac, i to u Kupu Srbije, potrekpljuje Sašine reči da nešto mora da menja kako bi napredovao.

Uostalom, sam Ilić je u najboljim sezonama karijere kao od šale prebacivao kotu od 20 golova, a tako nešto se, kad za njega dođe vreme, očekuje od još jedne Partizanove bebe, Filipa Stevanovića. Reč je o darovitom levokrilnom vezisti, prethodni trener Zoran Mirković vodio ga je zimus na pripreme u Turskoj, stigao je momak iz „klase 2002“ prethodni i da debituje za seniore, ali je u međuvremenu vraćen da igra utakmice za kadete, jer fizički još ne može da podnese superligšaki ritam.

No, talenat je očigledan.

„Nemam dovoljno reči hvale za Sašu, privilegija je biti na treningu sa njim. Kad god je bila potrebna pomoć, uvek me je savetovao, bodrio me. Zahvalan sam mu do neba na tome. Igramo na sličnoj poziciji i trudim se da upijam svaku reč ili potez koji mi pokaže“, dodao je Filip Stevanović, uveren da bi Ilić, bez problema, mogao još jednu sezonu da provede na terenu. „Ne znam kakvi su mu planovi, ali što se mene tiče, što duže ida igra - to bolje“.

Inače, Đerlek i Stevanović su postali promotori najnovijeg Adidasovog kopački pod nazovom „Nite Jogger“, a o značaju Ilića za prvi tim biranim rečima je govorio i Danilo Pantić, strelac baš na Sašinu asistenciju izjednačujućeg gola u prethodnom prvenstvenom meču sa Napretkom.

„Presrećan sam zbog pogotka, nisam ga dugo postigao, u nedelju je bio taj dan. Saša mi je vratio izvanrednu loptu, ostalo mi je samo da pogodim gol. Suvišno je trošiti reči koliko je Ilić bitan za nas, u 41. godini pokazuje da svaki put kad uđe na teren pravi razliku i donosi dobro timu. Čovek je legenda, sve vidi na terenu“, zaključio je Saša Ilić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar