Опроштај без патетике Франка Риберија...

Не знам где ћу, не знам шта ћу, знам само да се враћам у Минхен! Француз се званично опростио од Бајерна после 12 фантастичних година!

Фудбал 08.05.2019 | 18:30
Опроштај без патетике Франка Риберија...
Негде у исто време док се Дијего Годин опраштао са Атлетиком из Мадрида, исто је учнио и Франк Рибери са Бајерном из Минхена. Француз је ставио тачку на блиставих 12 година обележених гомилом трофеја, али без патетике јер зна да заувек остаје део сјајне историје највећег немачког клуба.

"Доста сам размишљао, није било лако, али понекад је живот такав. Тешко је напустити нешто после 12 година, али то је био прелеп период и за мене и за моју породицу. Доста сам се борио, доста тога сам освојио и никада то нећу да заборавим. Искрено, не знам шта ћу да радим следеће сезоне. Имам неколико понуда али је још рано за коначну одлуку. Сигурно ћу да играм фудбал још две сезоне и после тога се враћам у Минхен. Мојој породици је овде лепо, деца иду у школу, имамо лепу кућу. Наравно да се враћам", истакао је Рибери.

Захвалан је Француз за све што је постигао и Бајерновим шефовима.

"Одувек сам имао добар однос са Руменигеом и Хенесом. Последњи разговори су били тешки, али искрени, Понекад морате поштовати тешке околности. Рекли су ми да никада неће заборавити шта сам урадио за Бајерн, а ја никада не могу да заборавим шта су њих двојица учинили за мене. Поштовање је узајамно."

Посебно ће му тешко пасти растанак са Давидом Алабом.

"Биће ми тешко да се опростим од свих. Давид је моје дете, видећемо се сигурно поново једног дана, бићемо у контакту. Недостајаће ми наравно још неки момци, посебно Рафиња, Милер, Нојер и Робен. Заједно смо провели доста времена, биће тешко...", каже Рибери.

Партнерство са Робеном посебан је печат у историји Бајерна.

"Када је Арјен одиграо своју прву утакмицу против Волфзбурга одмах се видело како ствари идеално функционишу међу нама. Такав је случај и данас. Арјен десно, ја лево, доста смо утакмица играли заједно и освојили пуно трофеја. Створени смо један за другог." 

Најрадија сећања вежу га за 2013. годину.

"Било је заиста доста лепих и блиставих тренутака, али та 2013. је била невероватна година. Као сан. За ту годину ме веже баш пуно лепих момената посебно онај победоносни гол против Гладбаха у последњем минуту. То ми је најдраже сећање", каже Рибери.

Наравно, ту је и најружнија успомена...

"Мислим да је то било финале Лиге шампиона против Челсија. Увек можеш да изгубиш утракмицу, али ми смо у том мечу доминирали и играли код куће... Боли ме тај пораз и данас, још увек га носим у мислима. Дан данас."

Франк Рибери не одбацује могућност повратака у Бајерн у некој другој улози.

"Можда ће се десити. Већ смо причали о тој могућности, али имамо вреена. За две године свашта може да се деси. Важно ми је да се вратим у Минхен јер је ово мој дом."

Његов наследник се већ зна, а Рибери очекује да земљак буде подједнако успешан.

"Има неколико добрих фудбалера у овом тиму који могу да ме замене. Кингсли има невероватне квалитете, а надам се да он и Серж Гнабри могу да понове оно што смо Арјен и ја урадили овде."

О опроштајној утакмици Француз за сада не размишља.

"Још увек нас чекају три важне утакмице до краја у Бундеслиги и купу, тако да ни о чему другом не размишљамо. Биће опроштајна утакмица за Арјена и мене, али тек када се сезона заврши", закључио је Франк Рибери.

Поменимо на крају да је за време ере Франка Риберија Бајерн освојио једну Лигу шампиона, осам титула шампиона Немачке, пет купова Немачке и пет Суперкупова Немачке. Каријера за дивљење...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар