Oproštaj bez patetike Franka Riberija...

Ne znam gde ću, ne znam šta ću, znam samo da se vraćam u Minhen! Francuz se zvanično oprostio od Bajerna posle 12 fantastičnih godina!

Fudbal 08.05.2019 | 18:30
Oproštaj bez patetike Franka Riberija...
Negde u isto vreme dok se Dijego Godin opraštao sa Atletikom iz Madrida, isto je učnio i Frank Riberi sa Bajernom iz Minhena. Francuz je stavio tačku na blistavih 12 godina obeleženih gomilom trofeja, ali bez patetike jer zna da zauvek ostaje deo sjajne istorije najvećeg nemačkog kluba.

"Dosta sam razmišljao, nije bilo lako, ali ponekad je život takav. Teško je napustiti nešto posle 12 godina, ali to je bio prelep period i za mene i za moju porodicu. Dosta sam se borio, dosta toga sam osvojio i nikada to neću da zaboravim. Iskreno, ne znam šta ću da radim sledeće sezone. Imam nekoliko ponuda ali je još rano za konačnu odluku. Sigurno ću da igram fudbal još dve sezone i posle toga se vraćam u Minhen. Mojoj porodici je ovde lepo, deca idu u školu, imamo lepu kuću. Naravno da se vraćam", istakao je Riberi.

Zahvalan je Francuz za sve što je postigao i Bajernovim šefovima.

"Oduvek sam imao dobar odnos sa Rumenigeom i Henesom. Poslednji razgovori su bili teški, ali iskreni, Ponekad morate poštovati teške okolnosti. Rekli su mi da nikada neće zaboraviti šta sam uradio za Bajern, a ja nikada ne mogu da zaboravim šta su njih dvojica učinili za mene. Poštovanje je uzajamno."

Posebno će mu teško pasti rastanak sa Davidom Alabom.

"Biće mi teško da se oprostim od svih. David je moje dete, videćemo se sigurno ponovo jednog dana, bićemo u kontaktu. Nedostajaće mi naravno još neki momci, posebno Rafinja, Miler, Nojer i Roben. Zajedno smo proveli dosta vremena, biće teško...", kaže Riberi.

Partnerstvo sa Robenom poseban je pečat u istoriji Bajerna.

"Kada je Arjen odigrao svoju prvu utakmicu protiv Volfzburga odmah se videlo kako stvari idealno funkcionišu među nama. Takav je slučaj i danas. Arjen desno, ja levo, dosta smo utakmica igrali zajedno i osvojili puno trofeja. Stvoreni smo jedan za drugog." 

Najradija sećanja vežu ga za 2013. godinu.

"Bilo je zaista dosta lepih i blistavih trenutaka, ali ta 2013. je bila neverovatna godina. Kao san. Za tu godinu me veže baš puno lepih momenata posebno onaj pobedonosni gol protiv Gladbaha u poslednjem minutu. To mi je najdraže sećanje", kaže Riberi.

Naravno, tu je i najružnija uspomena...

"Mislim da je to bilo finale Lige šampiona protiv Čelsija. Uvek možeš da izgubiš utrakmicu, ali mi smo u tom meču dominirali i igrali kod kuće... Boli me taj poraz i danas, još uvek ga nosim u mislima. Dan danas."

Frank Riberi ne odbacuje mogućnost povrataka u Bajern u nekoj drugoj ulozi.

"Možda će se desiti. Već smo pričali o toj mogućnosti, ali imamo vreena. Za dve godine svašta može da se desi. Važno mi je da se vratim u Minhen jer je ovo moj dom."

Njegov naslednik se već zna, a Riberi očekuje da zemljak bude podjednako uspešan.

"Ima nekoliko dobrih fudbalera u ovom timu koji mogu da me zamene. Kingsli ima neverovatne kvalitete, a nadam se da on i Serž Gnabri mogu da ponove ono što smo Arjen i ja uradili ovde."

O oproštajnoj utakmici Francuz za sada ne razmišlja.

"Još uvek nas čekaju tri važne utakmice do kraja u Bundesligi i kupu, tako da ni o čemu drugom ne razmišljamo. Biće oproštajna utakmica za Arjena i mene, ali tek kada se sezona završi", zaključio je Frank Riberi.

Pomenimo na kraju da je za vreme ere Franka Riberija Bajern osvojio jednu Ligu šampiona, osam titula šampiona Nemačke, pet kupova Nemačke i pet Superkupova Nemačke. Karijera za divljenje...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar