Мадрид: Шта уради Наоми - 46 винера, 47 грешака!

Прва тенисера света премијерно у трећем колу Мадрида.

Тенис 07.05.2019 | 21:35
Мадрид: Шта уради Наоми - 46 винера, 47 грешака!
Све иде као по плану кад је реч о фавориткињама на Мадрид опену 2019. Нико није погрешио у мечевима од утотрка поподне, пошто су све тенисерке које са статусом носилаца прошле у наредно коло.

Највећу пажњу, разумљиво, привукла је Наоми Осака, прва играчица на WТА листи, која је у три сета савладала домаћу такмичарку Сару Сорибес Тормо – 2:1 (7:6, 3:6, 6:0). Мада је имала проблема у другој деоници, Јапанка је  фуриозно одиграла трећи сет и са „нулом“ почистила Шпањкињу. Занимљиво, Осака је имала чак 46 винера, али и 47 неизнушених грешака, па је упркос оссилацијама резервисала место у осмини финала. Први пут у каријери кад је Мадрид у питању. Тамо је чека Алиаксандра Саснович из Белорусија, која је у два сета, била боља од Словакиње Ане Каролине Шмиедлове (6:2, 6:2).

Место у наредној рунди осигурала је и некада прва тенисера света, Симона Халеп. Румунка је само у првом сету морала да се помучи против Џоане Конте из Велике Британије, али је до краја до изражаја дошао „сув“ квалкитет, па је било 7:5, 6:1.

Халепова ће у осмини финала играти против Викторије Хузмове, пошто је Словакиња елиминисала још једну шпанску играчицу, Карлу Суарез Наваро.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар