Madrid: Šta uradi Naomi - 46 vinera, 47 grešaka!

Prva tenisera sveta premijerno u trećem kolu Madrida.

Tenis 07.05.2019 | 21:35
Madrid: Šta uradi Naomi - 46 vinera, 47 grešaka!
Sve ide kao po planu kad je reč o favoritkinjama na Madrid openu 2019. Niko nije pogrešio u mečevima od utotrka popodne, pošto su sve teniserke koje sa statusom nosilaca prošle u naredno kolo.

Najveću pažnju, razumljivo, privukla je Naomi Osaka, prva igračica na WTA listi, koja je u tri seta savladala domaću takmičarku Saru Soribes Tormo – 2:1 (7:6, 3:6, 6:0). Mada je imala problema u drugoj deonici, Japanka je  furiozno odigrala treći set i sa „nulom“ počistila Španjkinju. Zanimljivo, Osaka je imala čak 46 vinera, ali i 47 neiznušenih grešaka, pa je uprkos ossilacijama rezervisala mesto u osmini finala. Prvi put u karijeri kad je Madrid u pitanju. Tamo je čeka Aliaksandra Sasnovič iz Belorusija, koja je u dva seta, bila bolja od Slovakinje Ane Karoline Šmiedlove (6:2, 6:2).

Mesto u narednoj rundi osigurala je i nekada prva tenisera sveta, Simona Halep. Rumunka je samo u prvom setu morala da se pomuči protiv Džoane Konte iz Velike Britanije, ali je do kraja do izražaja došao „suv“ kvalkitet, pa je bilo 7:5, 6:1.

Halepova će u osmini finala igrati protiv Viktorije Huzmove, pošto je Slovakinja eliminisala još jednu špansku igračicu, Karlu Suarez Navaro.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar