Караџић кажњен због укључења

Секретар међународног суда у Хагу казнио је бившег предсједника Републике Српске Радована Караџића, осуђеног на доживотни затвор, због тога што се, без одобрења, телефоном из притвора у Шевенингену укључио у једну јавну трибину у Црној Гори.

Република Српска 07.05.2019 | 16:58
Караџић кажњен због укључења
Како је данас саопштио тај суд, сви непривилеговани Караџићеви телефонски разговори биће прислушкивани у наредних седам дана и о њима ће бити сачињене биљешке.

Судски секретар наложио је и да ретроактивно буду преслушани телефонски разговори које је Караџић водио од 1. маја.

Караџић се 3. маја телефоном укључио у трибину одржану у Српској кући у Подгорици, на којој је учествовао и његов некадашњи блиски сарадник Момчило Крајишник, који је раније издржао двије трећине казне од 17 година затвора.

По правилима суда, притвореници у Шевенингену имају право на привилеговану, ненадзирану, комуникацију са адвокатима, али им није дозвољено да се без одобрења укључују у јавне догађаје.

(Н1)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Н.Н.

07.05.2019 16:06

Осуђен је само што је србин и што је заштитио србе кад је требало стати иза ријечи.Љигави Хашки "суд", који одузима сва људска права особи, која је доктор неуропсихијатар, за њих у стварном животу недокучив.Нису му ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

07.05.2019 16:56

Кога је он заститио јадо?Послије ових избора кад је народ гласао за Додика гдје борци зиве понизени ко стока.Сем генерала Младица све то треба послати у Хаг.

Name

Стево

07.05.2019 17:42

Тебе је мозда требао штитити али мене такви нити су требали нити су могли. Тај ме је оставио у Сарајеву , 92 и збрисао на Пале, а мене оставио ,,доле,, а није ми рекао да и је изађем. Да не забиравим са њим је побјегао и онај обрван.

Name

Бонние анд Цлyде

07.05.2019 16:16

Поздрав за вас докторе.Остали сте у срцима многих спасиоц српског народа у моментима кад је пријетио страх од одмазде муслимана и хрвата према србима.Срби ће вас славити и бити уз вас увјек.Овоземаљска неправда која је учињена према вама од стране Хашког суда је пролазна.Знајте да многи мисле искрено о вама докторе , да вас Бог чува од свакога зла и особа.Ви сте стручњак и велика је штета што нисте у прилици да лијечите многе којима је ваша стручна помоћ потребна.Поздрављам вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.

07.05.2019 16:34

За лијецење нас има висе него сто мозес да сањас .

Name

Н.Н.

07.05.2019 17:56

Додик никога није заштитио то си у праву.А он ти и није био борац , тако да је јасно да руководи са србима као са својом својином.Можда си ти гласао за Додика па си се разочарао у њега.Но, међутим, мораш знати да долазе прираштаји који немају право гласа као социјална категорија док не напуне 18 година старости.Мораш знати весељаче да је једна од најтежих категорија борца била млада војска коју нико у тој категорији не спомиње.Дали су животе за Републику Српску .Нити су имали дјетињства , нити живота.А цјена је, јадо, да србе не би као у другом свјетском рату клали иза врата.Као што су радили у Јасеновцу или Јадовном гдје би ти најприје завршио јадо, или у Милошевићима на ријеци Дрини јадо.А зна се ко је рекао и повео србе .Пошто не знаш ја ћу те просвјетлити ко је шта био.Сам Радован Караџић је радио на петом одјељењу у болници Кошево у Сарајеву прије рата.Значи да њему рат уопште није био потребан и многим нормалним људима,у Сарајеву који је већински српски народ и град.А то се зна да је тако.Да нису муслимани ковали план са хрватима да спроведу у дјело горе наведено.Тебе би одвели у јадовно, али захвали доктору Караџићу што нису.А права бораца тражи у борачкој организацији.Да пошто сад свако преко суда оснује борачку организацију као НВО па може тражити права, а да ли ће бити усвојена, питај своју Жељку и Додика.Не брини, они су се намирили финансијски и сад траже спас од бораца код папе у Ватикану.Њихова срећа је што имају резервну опцију од твојих и мојих и народних пара на Дедињу и по Београду.Па ти види гдје ти је мјесто.

Name

Јоја

07.05.2019 16:32

Брате... хвала ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Н.

07.05.2019 18:28

Доктор Радован Караџић је први као предсједник Републике Српске формирао извршну и законодавну власт у ратним околностима.И она дјелује и дан данас.Генерал Ратко Младић је био задужен за војну власт у том периоду.Као командант генералштаба врс.А то су два различита појма.

Name

Мир

07.05.2019 18:41

Ратни профитер!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

07.05.2019 20:20

Профитери се данас шетају по Сарајев и Б.Луци,а не у Хагу и по страним казаматима,бено једна стварно си изгорео по глави ,лечи се али питање је дал за такве има лека.

Name

Правда

07.05.2019 18:44

САВ СРБСКИ НАРОД ТИ ЈЕ ЗА УВЈЕК ЗАХВАЛАН ОСИМ ЛАЗОВА И КРИМИНАЛАЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

07.05.2019 18:47

Није ми те зао мого си ниси урадио сад се кајеш сигурно а знао си да цес једног дана одговарат зато си требо урадит оно сто ниси и да знас да си крив а овако крив си а ниси ниста урадио оно сто је било у плану

ОДГОВОРИТЕ