Karadžić kažnjen zbog uključenja

Sekretar međunarodnog suda u Hagu kaznio je bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, osuđenog na doživotni zatvor, zbog toga što se, bez odobrenja, telefonom iz pritvora u Ševeningenu uključio u jednu javnu tribinu u Crnoj Gori.

Republika Srpska 07.05.2019 | 16:58
Karadžić kažnjen zbog uključenja
Kako je danas saopštio taj sud, svi neprivilegovani Karadžićevi telefonski razgovori biće prisluškivani u narednih sedam dana i o njima će biti sačinjene bilješke.

Sudski sekretar naložio je i da retroaktivno budu preslušani telefonski razgovori koje je Karadžić vodio od 1. maja.

Karadžić se 3. maja telefonom uključio u tribinu održanu u Srpskoj kući u Podgorici, na kojoj je učestvovao i njegov nekadašnji bliski saradnik Momčilo Krajišnik, koji je ranije izdržao dvije trećine kazne od 17 godina zatvora.

Po pravilima suda, pritvorenici u Ševeningenu imaju pravo na privilegovanu, nenadziranu, komunikaciju sa advokatima, ali im nije dozvoljeno da se bez odobrenja uključuju u javne događaje.

(N1)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

N.N.

07.05.2019 16:06

Osuđen je samo što je srbin i što je zaštitio srbe kad je trebalo stati iza riječi.Ljigavi Haški "sud", koji oduzima sva ljudska prava osobi, koja je doktor neuropsihijatar, za njih u stvarnom životu nedokučiv.Nisu mu ni do koljena.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

07.05.2019 16:56

Koga je on zastitio jado?Poslije ovih izbora kad je narod glasao za Dodika gdje borci zive ponizeni ko stoka.Sem generala Mladica sve to treba poslati u Hag.

Name

Stevo

07.05.2019 17:42

Tebe je mozda trebao štititi ali mene takvi niti su trebali niti su mogli. Taj me je ostavio u Sarajevu , 92 i zbrisao na Pale, a mene ostavio ,,dole,, a nije mi rekao da i je izađem. Da ne zabiravim sa njim je pobjegao i onaj obrvan.

Name

Bonnie and Clyde

07.05.2019 16:16

Pozdrav za vas doktore.Ostali ste u srcima mnogih spasioc srpskog naroda u momentima kad je prijetio strah od odmazde muslimana i hrvata prema srbima.Srbi će vas slaviti i biti uz vas uvjek.Ovozemaljska nepravda koja je učinjena prema vama od strane Haškog suda je prolazna.Znajte da mnogi misle iskreno o vama doktore , da vas Bog čuva od svakoga zla i osoba.Vi ste stručnjak i velika je šteta što niste u prilici da liječite mnoge kojima je vaša stručna pomoć potrebna.Pozdravljam vas

ODGOVORITE
Name

A.

07.05.2019 16:34

Za lijecenje nas ima vise nego sto mozes da sanjas .

Name

N.N.

07.05.2019 17:56

Dodik nikoga nije zaštitio to si u pravu.A on ti i nije bio borac , tako da je jasno da rukovodi sa srbima kao sa svojom svojinom.Možda si ti glasao za Dodika pa si se razočarao u njega.No, međutim, moraš znati da dolaze priraštaji koji nemaju pravo glasa kao socijalna kategorija dok ne napune 18 godina starosti.Moraš znati veseljače da je jedna od najtežih kategorija borca bila mlada vojska koju niko u toj kategoriji ne spominje.Dali su živote za Republiku Srpsku .Niti su imali djetinjstva , niti života.A cjena je, jado, da srbe ne bi kao u drugom svjetskom ratu klali iza vrata.Kao što su radili u Jasenovcu ili Jadovnom gdje bi ti najprije završio jado, ili u Miloševićima na rijeci Drini jado.A zna se ko je rekao i poveo srbe .Pošto ne znaš ja ću te prosvjetliti ko je šta bio.Sam Radovan Karadžić je radio na petom odjeljenju u bolnici Koševo u Sarajevu prije rata.Znači da njemu rat uopšte nije bio potreban i mnogim normalnim ljudima,u Sarajevu koji je većinski srpski narod i grad.A to se zna da je tako.Da nisu muslimani kovali plan sa hrvatima da sprovedu u djelo gore navedeno.Tebe bi odveli u jadovno, ali zahvali doktoru Karadžiću što nisu.A prava boraca traži u boračkoj organizaciji.Da pošto sad svako preko suda osnuje boračku organizaciju kao NVO pa može tražiti prava, a da li će biti usvojena, pitaj svoju Željku i Dodika.Ne brini, oni su se namirili finansijski i sad traže spas od boraca kod pape u Vatikanu.Njihova sreća je što imaju rezervnu opciju od tvojih i mojih i narodnih para na Dedinju i po Beogradu.Pa ti vidi gdje ti je mjesto.

Name

Joja

07.05.2019 16:32

Brate... hvala ti

ODGOVORITE
Name

N.N.

07.05.2019 18:28

Doktor Radovan Karadžić je prvi kao predsjednik Republike Srpske formirao izvršnu i zakonodavnu vlast u ratnim okolnostima.I ona djeluje i dan danas.General Ratko Mladić je bio zadužen za vojnu vlast u tom periodu.Kao komandant generalštaba vrs.A to su dva različita pojma.

Name

Mir

07.05.2019 18:41

Ratni profiter!!!!

ODGOVORITE
Name

Рашо

07.05.2019 20:20

Профитери се данас шетају по Сарајев и Б.Луци,а не у Хагу и по страним казаматима,бено једна стварно си изгорео по глави ,лечи се али питање је дал за такве има лека.

Name

Pravda

07.05.2019 18:44

SAV SRBSKI NAROD TI JE ZA UVJEK ZAHVALAN OSIM LAZOVA I KRIMINALACA

ODGOVORITE
Name

Xx

07.05.2019 18:47

Nije mi te zao mogo si nisi uradio sad se kaješ sigurno a znao si da ces jednog dana odgovarat zato si trebo uradit ono sto nisi i da znas da si kriv a ovako kriv si a nisi nista uradio ono sto je bilo u planu

ODGOVORITE