Мадрид: Новак лагано прошао амерички тест!

Србин се пласирао у треће колу мастерса у Мадриду победом над Тејлором Фрицом.  Ђоковићу сервис на врхунском нивоу – рутински до трећег кола Мадрида.  Новак Ђоковић лако је дошао до победе у другом колу Мастерса у Мадриду против Американца Тејлора фрица у два одиграна сета.  

Тенис 07.05.2019 | 15:30
Мадрид: Новак лагано прошао амерички тест!
Ђоковић разигран против Фрица. Српски тенисер убедљивом игром стигао до трећег кола Матсерса у Мадирду.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић убедљиво је започео Мастерс у Мадриду, пошто је у другом колу савладао Американца Тејлора Фрица 6:4, 6:2.

Српски ас био је домининтан, поготово на свој сервис, па је и други пут у кратком периоду савладао младог Американца, након што га је добио недавно у Монте Карлу.

Ђјоковићев наредни ривал биће победник дуела Дијего Шварцман - Жереми Шарди/Алберт Рамос-Вињолас.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.408.230 евра.

Први рекет света, Новак Ђоковић солидно је одиграо први меч на овогодишњем издању мастерса у Мадриду (шљакаста подлога на отвореном, наградни фонд 7.021.128 €) пласиравши се у треће коло, то јест осмину финала. Српски ас није блистао, али није се ни пуно мучио те је практично рутински, без много губљења времена и снаге је у два сета, резултатом 6:4 и 6:2 савладао момка од којег је био бољи недавно у Монаку, Американца Тејлора Фрица.

Противник му је био по мери за почетак такмичења и испитивања форме након слабог наступа у Монте Карлу. Али опет недовољно добар да га озбиљно тестира и покаже да ли је напредовао између два мастерса. Истина, српског тенисера су у једном делу меча мучила контактна сочива, али га то није превише омело да у лаганом ритму преброди Фрица. Било како било, Београђанин је играо солидно против 53. играча на АТП листи, посебно у другом сету у коме је брзо дошао до два брејка што је и коначно преломило сусрет.

Пласманом у треће коло Ноле је одбранио прошлогодишњи пласман у Мадриду и тада освојених 45 поена и додао још толико, тако да му се конто већ повећао. Наредни противник му је победник меча између Аргентинца Дијега Шварцамана, који још чека противника, то јест победника одмеравања између Француза Жеремија Шардија и домаћег тенисера Алберта Рамоса Вињоласа. Меч ће највероватније бити на програму у четвртак.

Занимљиво је истаћи да је Новаков меч са Фрицом из ложе чувемног тениског стадиона "Маноло Сантана" пратио наш прослављени фудбалски стручњак и некадашњи селектора Србије, Радомир Антић.

Оно што је најбоље функционисало српском тенисеру на почетку меча било је оно што је његову игру красило цео меч – а то је био сервис.

Фриц је добро изгледао на почетку меча и био више него достојан противник Ђоковићу. Није могао ништа да уради приликом ритерна, али је у својим сервис гемовима конторлисао ритам и углавном диктирао поене.

Тако је било све до 3:3, када се десио први пад у игри Американца. Новак је "извукао" један изванредан лоб и дошао до првих брејк лопти, а такав притиска није добро прошао код Тејлора, те је уследила његова грешка.

Насупрот очекивањима, после 12/12 за Новака на сервис у прва три гема, у наредном Фриц је дошао до брејк прилике. Имао је шансу да нападне, али није смео, па је Ђоковић сачекао грешку и пар поена касније узео и гем.

До краја сета није било проблема за Србина и дошао је до предности од 1-0 у сетовима.

У другом сету отпор Фрица је трајао доста краће него у првом. Новак је већ у трећем гему сета дошао до брејка, а поново је "кривац" за тако нешто био пад концентрације код Американца.

Најбољи српски спортиста је наставио да сервира на невероватно високом нивоу и ту проблема није било, а све чешће је успевао да Фрица шета по терену и да погађа углове, што је додатно фрустрирало противника.

Новакова игра на ритерну је током меча расла све више и више и дошла до високог нивоа при крају меча, а управо је дубоким враћањем сервиса противника правио највеће проблеме и дошао до другог брејка.

Фриц је успео да остане у животу и одсервира за 5:2, али је све било окончано још једним лаким гемом на сервису за Ђоковића неколико минута касније.

На крају, Новак је освојио чак 83 одсто поена приликом сервиса, тачније изгубио је само осам од укупно 46.

Противник Новака у трећем колу ће бити победник другог кола у којем се састају Аргентинац Дијего Шварцман и бољи из дуела између Француза Жеремија Шардија и Шпанца Алберта Рамоса.

Извор: Б92, мондо.рс, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар