Madrid: Novak lagano prošao američki test!

Srbin se plasirao u treće kolu mastersa u Madridu pobedom nad Tejlorom Fricom.  Đokoviću servis na vrhunskom nivou – rutinski do trećeg kola Madrida.  Novak Đoković lako je došao do pobede u drugom kolu Mastersa u Madridu protiv Amerikanca Tejlora frica u dva odigrana seta.  

Tenis 07.05.2019 | 15:30
Madrid: Novak lagano prošao američki test!
Đoković razigran protiv Frica. Srpski teniser ubedljivom igrom stigao do trećeg kola Matsersa u Madirdu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je započeo Masters u Madridu, pošto je u drugom kolu savladao Amerikanca Tejlora Frica 6:4, 6:2.

Srpski as bio je dominintan, pogotovo na svoj servis, pa je i drugi put u kratkom periodu savladao mladog Amerikanca, nakon što ga je dobio nedavno u Monte Karlu.

Đjokovićev naredni rival biće pobednik duela Dijego Švarcman - Žeremi Šardi/Albert Ramos-Vinjolas.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.408.230 evra.

Prvi reket sveta, Novak Đoković solidno je odigrao prvi meč na ovogodišnjem izdanju mastersa u Madridu (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 7.021.128 €) plasiravši se u treće kolo, to jest osminu finala. Srpski as nije blistao, ali nije se ni puno mučio te je praktično rutinski, bez mnogo gubljenja vremena i snage je u dva seta, rezultatom 6:4 i 6:2 savladao momka od kojeg je bio bolji nedavno u Monaku, Amerikanca Tejlora Frica.

Protivnik mu je bio po meri za početak takmičenja i ispitivanja forme nakon slabog nastupa u Monte Karlu. Ali opet nedovoljno dobar da ga ozbiljno testira i pokaže da li je napredovao između dva mastersa. Istina, srpskog tenisera su u jednom delu meča mučila kontaktna sočiva, ali ga to nije previše omelo da u laganom ritmu prebrodi Frica. Bilo kako bilo, Beograđanin je igrao solidno protiv 53. igrača na ATP listi, posebno u drugom setu u kome je brzo došao do dva brejka što je i konačno prelomilo susret.

Plasmanom u treće kolo Nole je odbranio prošlogodišnji plasman u Madridu i tada osvojenih 45 poena i dodao još toliko, tako da mu se konto već povećao. Naredni protivnik mu je pobednik meča između Argentinca Dijega Švarcamana, koji još čeka protivnika, to jest pobednika odmeravanja između Francuza Žeremija Šardija i domaćeg tenisera Alberta Ramosa Vinjolasa. Meč će najverovatnije biti na programu u četvrtak.

Zanimljivo je istaći da je Novakov meč sa Fricom iz lože čuvemnog teniskog stadiona "Manolo Santana" pratio naš proslavljeni fudbalski stručnjak i nekadašnji selektora Srbije, Radomir Antić.

Ono što je najbolje funkcionisalo srpskom teniseru na početku meča bilo je ono što je njegovu igru krasilo ceo meč – a to je bio servis.

Fric je dobro izgledao na početku meča i bio više nego dostojan protivnik Đokoviću. Nije mogao ništa da uradi prilikom riterna, ali je u svojim servis gemovima kontorlisao ritam i uglavnom diktirao poene.

Tako je bilo sve do 3:3, kada se desio prvi pad u igri Amerikanca. Novak je "izvukao" jedan izvanredan lob i došao do prvih brejk lopti, a takav pritiska nije dobro prošao kod Tejlora, te je usledila njegova greška.

Nasuprot očekivanjima, posle 12/12 za Novaka na servis u prva tri gema, u narednom Fric je došao do brejk prilike. Imao je šansu da napadne, ali nije smeo, pa je Đoković sačekao grešku i par poena kasnije uzeo i gem.

Do kraja seta nije bilo problema za Srbina i došao je do prednosti od 1-0 u setovima.

U drugom setu otpor Frica je trajao dosta kraće nego u prvom. Novak je već u trećem gemu seta došao do brejka, a ponovo je "krivac" za tako nešto bio pad koncentracije kod Amerikanca.

Najbolji srpski sportista je nastavio da servira na neverovatno visokom nivou i tu problema nije bilo, a sve češće je uspevao da Frica šeta po terenu i da pogađa uglove, što je dodatno frustriralo protivnika.

Novakova igra na riternu je tokom meča rasla sve više i više i došla do visokog nivoa pri kraju meča, a upravo je dubokim vraćanjem servisa protivnika pravio najveće probleme i došao do drugog brejka.

Fric je uspeo da ostane u životu i odservira za 5:2, ali je sve bilo okončano još jednim lakim gemom na servisu za Đokovića nekoliko minuta kasnije.

Na kraju, Novak je osvojio čak 83 odsto poena prilikom servisa, tačnije izgubio je samo osam od ukupno 46.

Protivnik Novaka u trećem kolu će biti pobednik drugog kola u kojem se sastaju Argentinac Dijego Švarcman i bolji iz duela između Francuza Žeremija Šardija i Španca Alberta Ramosa.

Izvor: B92, mondo.rs, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar