Најава: Ајакс или Тотенхем? Тадић или Сон?

"Певци" значајно појачани у Амстердаму.

Фудбал 08.05.2019 | 00:00
Најава: Ајакс или Тотенхем? Тадић или Сон?
Ајакс у фантастичној, Тотенхем у очајној серији пред реванш полуфинала Лиге шампиона, у ком ће у среду у Амстердаму домаћин бранити 1:0 из прве утакмице.

"Копљаници" ће на Јохан Кројф арени покушати да стигну до седмог финала најјачег континенталног клупског такмичења (у четири су победили), а "певци" до првог. 

У Лондону смо видели фантастичну партију Ајаксових фудбалера у првом полувремену, а у другом - иако су успорили темпо игре - умало нису стигли до још једног поготка, али је статива била савезник енглеског представника. По најавама из Холандије, Ерик тен Хаг је изузетно задовољан наступом свог тима и, пошто нема проблем са суспензијама или повредама, не планира да мења стартну поставу у реваншу.

Ветар у леђа сјајном репрезентативцу Србије Душану Тадићу и саиграчима сигурно ће дати освојен трофеј Купа Холандије пре неколико дана, убедљивом победом над Виљемом у финалу (4:0). Одмарао је Тен Хаг поједине играче у тој утакмици, па је то додатна назнака да се тим из Лондона неће мењати.

Дакле, у Ајаксовој стартној постави очекују се: Онана - Таљафико, Блинд, Де Лихт, Фелтман - Шене, Де Јонг, Ван бе Бек - Нерес, Зијеш, Тадић.

Што се тиче гостију, које по најавама из Енглеске у Амстердам долази да подржи чак 10.000 навијача, биће значајно јачи него у првој утакмици. После одрађене суспензије због жутих картона, у тим се враћа Хјонг Мин Сон.

Репрезентативац Јужне Кореје је најзаслужнији за пласман у полуфинале, пошто је постигао три од четири поготка у двомечу са Манчестер ситијем и када је он на терену, "певци" делују доста опасније. Зато, навијачи Тотенхема у њега полажу највеће наде пред реванш.

Под знаком питања и даље је наступ белгијског штопера Јана Фертонгена, који је у првом дуелу са Ајаксом замењен већ у 39. минуту због потреса мозга услед судара са противничким играчем.

Уколико не буде могао да игра, замениће га Дејвинсон Санчез или Муса Сисоко. Предност би требало да добије први, међутим, поједини енглески медији наводе да је и он повређен и да је питање хоће ли моћи да буде у тиму. 

Голгетер Хари Кејн је већ неко време повређен, било је наговештаја да би могао да се нађе на терену у среду, међутим, чини се да су шансе за тако нешто минималне.

Очекивани састав Тотенхема од првог минута је: Лорис - Трипије, Фертонген, Алдерверелд, Роуз - Сисоко, Вањама, Али, Ериксен - Сон, Лукас.

Утакмицу ће судити Немац Феликс Брих, а директан преност обезбеђен је на ТВ Арена Спорт 1 (21.00).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар