Najava: Ajaks ili Totenhem? Tadić ili Son?

"Pevci" značajno pojačani u Amsterdamu.

Fudbal 08.05.2019 | 00:00
Najava: Ajaks ili Totenhem? Tadić ili Son?
Ajaks u fantastičnoj, Totenhem u očajnoj seriji pred revanš polufinala Lige šampiona, u kom će u sredu u Amsterdamu domaćin braniti 1:0 iz prve utakmice.

"Kopljanici" će na Johan Krojf areni pokušati da stignu do sedmog finala najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja (u četiri su pobedili), a "pevci" do prvog. 

U Londonu smo videli fantastičnu partiju Ajaksovih fudbalera u prvom poluvremenu, a u drugom - iako su usporili tempo igre - umalo nisu stigli do još jednog pogotka, ali je stativa bila saveznik engleskog predstavnika. Po najavama iz Holandije, Erik ten Hag je izuzetno zadovoljan nastupom svog tima i, pošto nema problem sa suspenzijama ili povredama, ne planira da menja startnu postavu u revanšu.

Vetar u leđa sjajnom reprezentativcu Srbije Dušanu Tadiću i saigračima sigurno će dati osvojen trofej Kupa Holandije pre nekoliko dana, ubedljivom pobedom nad Viljemom u finalu (4:0). Odmarao je Ten Hag pojedine igrače u toj utakmici, pa je to dodatna naznaka da se tim iz Londona neće menjati.

Dakle, u Ajaksovoj startnoj postavi očekuju se: Onana - Taljafiko, Blind, De Liht, Feltman - Šene, De Jong, Van be Bek - Neres, Ziješ, Tadić.

Što se tiče gostiju, koje po najavama iz Engleske u Amsterdam dolazi da podrži čak 10.000 navijača, biće značajno jači nego u prvoj utakmici. Posle odrađene suspenzije zbog žutih kartona, u tim se vraća Hjong Min Son.

Reprezentativac Južne Koreje je najzaslužniji za plasman u polufinale, pošto je postigao tri od četiri pogotka u dvomeču sa Mančester sitijem i kada je on na terenu, "pevci" deluju dosta opasnije. Zato, navijači Totenhema u njega polažu najveće nade pred revanš.

Pod znakom pitanja i dalje je nastup belgijskog štopera Jana Fertongena, koji je u prvom duelu sa Ajaksom zamenjen već u 39. minutu zbog potresa mozga usled sudara sa protivničkim igračem.

Ukoliko ne bude mogao da igra, zameniće ga Dejvinson Sančez ili Musa Sisoko. Prednost bi trebalo da dobije prvi, međutim, pojedini engleski mediji navode da je i on povređen i da je pitanje hoće li moći da bude u timu. 

Golgeter Hari Kejn je već neko vreme povređen, bilo je nagoveštaja da bi mogao da se nađe na terenu u sredu, međutim, čini se da su šanse za tako nešto minimalne.

Očekivani sastav Totenhema od prvog minuta je: Loris - Tripije, Fertongen, Aldervereld, Rouz - Sisoko, Vanjama, Ali, Eriksen - Son, Lukas.

Utakmicu će suditi Nemac Feliks Brih, a direktan prenost obezbeđen je na TV Arena Sport 1 (21.00).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar