Како је де Лихт понизио Манчестер Јунајтед...?

Енглези брује да је млади Холанђанин глатко одбио великана са Олд Трафорда, а самим тим и могућност да постане најплаћенији тинејџер на свету.

Фудбал 07.05.2019 | 17:30
Како је де Лихт понизио Манчестер Јунајтед...?
Није баш прикладно рећи да је Манчестер Јунајтед дотакао дно, али да је озбиљно ударио у зид и поново почео да клизи ка дну - то би било сасвим легитимно. Уосталом, колеге из Енглеске биле су много суровије с насловом: Матијс де Лихт понизио Манчестер Јунајтед.

Погађате, ради се о понуди Ђавола о којој данас бруји читаво Острво. Сви пишу како је Манчестер на старту револуционарног процеса и тоталне реконструкције тима одлучио да крене од задње линије, те да је као своју примарну мету одредио младог Холанђанина Матијса де Лихта из Ајакса, а да је 19-годишњи штопер преко свог агента Мина Рајоле кратко и јасно поручио: Не занимама ме!

Наводи се још да је одричан одговор стигао још пре него што је Јуњатед изгубио шансе да се нађе у Лиги шампиона, што додатно удара на сујету навијача славног клуба. 

Матијс де Лихт има само 19 година и играма у Ајаксу ове сезоне привукао је пажњу готово свих богатих клубова Европе. Барселона се прва упецала, чак покушавала да заврши Де Лихта у пакету са Френкијем де Јонгом, али како је време пролазило, а Ајакс напредовао у Лиги шампиона, цена овог момка рапидно је расла и таква могућнст је отпала. Сада буквално нема богатог клуба који се не распитује. 

Манчестер је први отпао, и то као од шале. А Енглези пишу да су у ветар бачене баснословне цифре. Односно да их се најперспективнији штопер Евроопе одрекао без много размишљања.

Шта је Јунајтед нудио? Ајаксу у цугу 70.250.000 евра на име обештећења, односно Де Лихту за плату 15.200.000 евра на годишњем нивоу?! 

Да је прихватио, постао би најплаћенији тинејџер света, пишу острвски таблоиди...

"Матијс ће ускоро постати најбољи дефанзивац на свету. Сви то знају. Имаће могућност да изабере клуб који жели. Тренутно нема интерес да иде у Јунајтед. Они нису атрактивна дестинација за њега. У моћној је преговарачкој позицији и то користи. Најпожељнији је тинејџер на свету. Реал или Барса његов су први избор", казао је извор близак играчу. 

Мино Рајола изјавио је како је светан да је овим потезом Де Лихт затворио врата Манчестера вероватно за сва времена. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар