Kako je de Liht ponizio Mančester Junajted...?

Englezi bruje da je mladi Holanđanin glatko odbio velikana sa Old Traforda, a samim tim i mogućnost da postane najplaćeniji tinejdžer na svetu.

Fudbal 07.05.2019 | 17:30
Kako je de Liht ponizio Mančester Junajted...?
Nije baš prikladno reći da je Mančester Junajted dotakao dno, ali da je ozbiljno udario u zid i ponovo počeo da klizi ka dnu - to bi bilo sasvim legitimno. Uostalom, kolege iz Engleske bile su mnogo surovije s naslovom: Matijs de Liht ponizio Mančester Junajted.

Pogađate, radi se o ponudi Đavola o kojoj danas bruji čitavo Ostrvo. Svi pišu kako je Mančester na startu revolucionarnog procesa i totalne rekonstrukcije tima odlučio da krene od zadnje linije, te da je kao svoju primarnu metu odredio mladog Holanđanina Matijsa de Lihta iz Ajaksa, a da je 19-godišnji štoper preko svog agenta Mina Rajole kratko i jasno poručio: Ne zanimama me!

Navodi se još da je odričan odgovor stigao još pre nego što je Junjated izgubio šanse da se nađe u Ligi šampiona, što dodatno udara na sujetu navijača slavnog kluba. 

Matijs de Liht ima samo 19 godina i igrama u Ajaksu ove sezone privukao je pažnju gotovo svih bogatih klubova Evrope. Barselona se prva upecala, čak pokušavala da završi De Lihta u paketu sa Frenkijem de Jongom, ali kako je vreme prolazilo, a Ajaks napredovao u Ligi šampiona, cena ovog momka rapidno je rasla i takva mogućnst je otpala. Sada bukvalno nema bogatog kluba koji se ne raspituje. 

Mančester je prvi otpao, i to kao od šale. A Englezi pišu da su u vetar bačene basnoslovne cifre. Odnosno da ih se najperspektivniji štoper Evroope odrekao bez mnogo razmišljanja.

Šta je Junajted nudio? Ajaksu u cugu 70.250.000 evra na ime obeštećenja, odnosno De Lihtu za platu 15.200.000 evra na godišnjem nivou?! 

Da je prihvatio, postao bi najplaćeniji tinejdžer sveta, pišu ostrvski tabloidi...

"Matijs će uskoro postati najbolji defanzivac na svetu. Svi to znaju. Imaće mogućnost da izabere klub koji želi. Trenutno nema interes da ide u Junajted. Oni nisu atraktivna destinacija za njega. U moćnoj je pregovaračkoj poziciji i to koristi. Najpoželjniji je tinejdžer na svetu. Real ili Barsa njegov su prvi izbor", kazao je izvor blizak igraču. 

Mino Rajola izjavio je kako je svetan da je ovim potezom De Liht zatvorio vrata Mančestera verovatno za sva vremena. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar