Игор Црнадак на Самиту у Будви

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак ће 7. и 8. маја 2019. године, на позив министра иностраних послова Црне Горе Срђана Дармановића, учествовати на састанку Савјета министара иностраних послова Јадранско-јонске иницијативе (ЈЈИ).

Босна и Херцеговина 07.05.2019 | 11:28
Игор Црнадак на Самиту у Будви
Црна Гора предсједава Јадранско-јонском иницијативом, а на министарском састанку у Будви планирана је предаја предсједавања Јадранско-јонском иницијативом Републици Србији.

Поред министра Црнадка, на састанку ће учествовати први потпредсједник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, потпредсједница Владе и министарка иностраних и европских послова Републике Хрватске Марија Пејчиновић-Бурић, министарка за регионална питања Републике Италије Ерика Стефани, те представници Сјеверне Македоније, Албаније, Грчке и Словеније.

Састанку ће присуствовати и министар иностраних послова, политичких односа и правде Сан Марина Ницола Рензи, у својству специјалног госта.

Током министарског састанка планирано је усвајање Будванске декларације, којом ће бити озваничено пуноправно чланство Сан Марина у Јадранско-јонској иницијативи.

Министар Црнадак ће у Будви учествовати и на министарском панелу 4. форума Стратегије Европске уније за јадрански и јонски регион (ЕУСАИР), саопштено је из МИП БиХ.

БН ТВ                  

                                                                                    

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рум плоцица

07.05.2019 10:23

Промените термин, хладно је море за купање. Морацете се брцкати у базенима у хотелу.

ОДГОВОРИТЕ