Igor Crnadak na Samitu u Budvi

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će 7. i 8. maja 2019. godine, na poziv ministra inostranih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića, učestvovati na sastanku Savjeta ministara inostranih poslova Jadransko-jonske inicijative (JJI).

Bosna i Hercegovina 07.05.2019 | 11:28
Igor Crnadak na Samitu u Budvi
Crna Gora predsjedava Jadransko-jonskom inicijativom, a na ministarskom sastanku u Budvi planirana je predaja predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom Republici Srbiji.

Pored ministra Crnadka, na sastanku će učestvovati prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, potpredsjednica Vlade i ministarka inostranih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović-Burić, ministarka za regionalna pitanja Republike Italije Erika Stefani, te predstavnici Sjeverne Makedonije, Albanije, Grčke i Slovenije.

Sastanku će prisustvovati i ministar inostranih poslova, političkih odnosa i pravde San Marina Nicola Renzi, u svojstvu specijalnog gosta.

Tokom ministarskog sastanka planirano je usvajanje Budvanske deklaracije, kojom će biti ozvaničeno punopravno članstvo San Marina u Jadransko-jonskoj inicijativi.

Ministar Crnadak će u Budvi učestvovati i na ministarskom panelu 4. foruma Strategije Evropske unije za jadranski i jonski region (EUSAIR), saopšteno je iz MIP BiH.

BN TV                  

                                                                                    

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rum plocica

07.05.2019 12:23

Promenite termin, hladno je more za kupanje. Moracete se brckati u bazenima u hotelu.

ODGOVORITE