Винијев шут - у инат свима!

Саиграчи му викали да не шутира, Гвардиола се надао истом, али он је одлучио да тера по свом и - постао херој!

Фудбал 07.05.2019 | 16:30
Винијев шут - у инат свима!
Бољи тренутак за свој први гол ове сезоне, Венсан Компани није могао да замисли! 

Коло пре краја, у утакмици у којој је Манчестер ситију била неопходна победа да би се вратио на прво место са два бода више од Ливерпула, капитен је при резултату 0:0 у 70. минуту "опалио" по лопти и са 25 метара умало поцепао мрежу Лестеровог гола. Каспер Шмајхел је "парадом" само улепшао погодак.

Не постиже често голове сјајни 33-годишњи штопер, али овај ће сигурно памтити целог живота (осим у колико се у недељу у Брајтону не догоди чудо, па Сити изгуби, а Ливерпул очекивано савлада Вулверхемптон код куће).

После утакмице Компаније о причао о тренутку када се одлучио на шут са велике удаљености.

"Могао сам да чујем око себе људе који вичу да не шутирам, али нисам стигао овако далеко у каријери да би ми неки млађи играчи говорили да ли ћу да шутнем или не. И, једноставно сам шутнуо",расположен је био Белгијанац.

Међу онима који су довикивали био је Серхио Агуеро.

"Вини, ја сам ти рекао да не шутираш. Викао сам 'не Вини, не'", признао је аргентински нападач саиграчу честитајући му на терену.

Занимљиво, чак и тренер није имао поверење у Компанија.

"Помислио сам у себи 'не шутирај', али био је паметан и није послушао моје мисли", рекао је Пеп Гвардиола на конференцији за медије после утакмице.

Трофејни тренер потом се "извинио" због повратка своје екипе на прво место.

"Многи људи и медији очекивали су да Ливерпул буде први, али то смо опет ми. Извињавам им се због тога што је сада све у нашим рукама и што ћемо то пробати да искористимо",ироничан је био Гвардиола.

"Имали смо седам бодова мање од Ливерпула, али сада све у нашим рукама и потрудићемо се да то искористимо. Чека нас тешка утакмица, Брајтон је одиграо добро против Арсенала (1:1) и мораћемо добро да их анализирамо и припремимо се", додао је тренер "грађана".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар