Vinijev šut - u inat svima!

Saigrači mu vikali da ne šutira, Gvardiola se nadao istom, ali on je odlučio da tera po svom i - postao heroj!

Fudbal 07.05.2019 | 16:30
Vinijev šut - u inat svima!
Bolji trenutak za svoj prvi gol ove sezone, Vensan Kompani nije mogao da zamisli! 

Kolo pre kraja, u utakmici u kojoj je Mančester sitiju bila neophodna pobeda da bi se vratio na prvo mesto sa dva boda više od Liverpula, kapiten je pri rezultatu 0:0 u 70. minutu "opalio" po lopti i sa 25 metara umalo pocepao mrežu Lesterovog gola. Kasper Šmajhel je "paradom" samo ulepšao pogodak.

Ne postiže često golove sjajni 33-godišnji štoper, ali ovaj će sigurno pamtiti celog života (osim u koliko se u nedelju u Brajtonu ne dogodi čudo, pa Siti izgubi, a Liverpul očekivano savlada Vulverhempton kod kuće).

Posle utakmice Kompanije o pričao o trenutku kada se odlučio na šut sa velike udaljenosti.

"Mogao sam da čujem oko sebe ljude koji viču da ne šutiram, ali nisam stigao ovako daleko u karijeri da bi mi neki mlađi igrači govorili da li ću da šutnem ili ne. I, jednostavno sam šutnuo",raspoložen je bio Belgijanac.

Među onima koji su dovikivali bio je Serhio Aguero.

"Vini, ja sam ti rekao da ne šutiraš. Vikao sam 'ne Vini, ne'", priznao je argentinski napadač saigraču čestitajući mu na terenu.

Zanimljivo, čak i trener nije imao poverenje u Kompanija.

"Pomislio sam u sebi 'ne šutiraj', ali bio je pametan i nije poslušao moje misli", rekao je Pep Gvardiola na konferenciji za medije posle utakmice.

Trofejni trener potom se "izvinio" zbog povratka svoje ekipe na prvo mesto.

"Mnogi ljudi i mediji očekivali su da Liverpul bude prvi, ali to smo opet mi. Izvinjavam im se zbog toga što je sada sve u našim rukama i što ćemo to probati da iskoristimo",ironičan je bio Gvardiola.

"Imali smo sedam bodova manje od Liverpula, ali sada sve u našim rukama i potrudićemo se da to iskoristimo. Čeka nas teška utakmica, Brajton je odigrao dobro protiv Arsenala (1:1) i moraćemo dobro da ih analiziramo i pripremimo se", dodao je trener "građana".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar