Јеленина порука: Будите своји

- Моја порука је да буду своји и да непрестано раде на себи. Да не јуре популарност зарад тога да би само били познати, већ да им жеља буде да оставе што бољи печат у музици, а онда популарност дође као последица те аутентичности.

 

Забава 07.05.2019 | 10:29
Јеленина порука: Будите своји
Ђурђевдански фестивал најдуговечнији је и већ 26 година најпознатији фестивал дечје песме у региону уз који су одрастале генерације. За овај дечји фестивал у протеклом периоду написано је око пет стотина композиција.

Више о фестивалу сазнали смо од Јелене Томашевић, председнице жирија и гошће ревијалног дела фестивала.
 
Радујете ли се гостовању у Бањалуци и како се осећате поводом тога што сте део Ђурђевданског фестивала?

- Пре неколико година сам први пут гостовала на Ђурђевданском фестивалу и одушевила сам се квалитетом дечјих песама, децом која певају врло зрело и која спремају свој наступ као да смо на дечјој Евровизији. Радујем се да чујем и овог пута нове малишане и да се заједно радујемо и певамо.

Инспирација сте многим малишанима који ће певати на фестивалу. Која је ваша порука њима као можда будућим озбиљним певачима с успешним каријерама?

- Моја порука је да буду своји и да непрестано раде на себи. Да не јуре популарност зарад тога да би само били познати, већ да им жеља буде да оставе што бољи печат у музици, а онда популарност дође као последица те аутентичности.

Пошто и сами имате ћеркицу, какав је по вама значај дечјих фестивала и уопште програма намењених искључиво малишанима, поготово када је култура у питању?

- Врло је битно да постоје дечји фестивали и програми за децу. На тај начин се подстиче њихова креативност и таленат. А дружења која се дешавају на таквим догађајима су дивна, понекад су за цео живот.

На чему тренутно радите и који су ваши будући планови?

- Спремам се за пут у Канаду, где ћу имати наступ у Торонту. Радујем се и путу у Провансу у Француској. Имам концерте, песма „Сунцокрет“ је нашла пут до срца публике, а још увек се прича о емотивном концерту у Сава центру, који сам одржала пре нешто више од месец дана.

Како најрадије проводите ове лепе, пролећне дане и како их планирате провести док будете боравили у Бањалуци?

- Уживам да проводим време у природи са породицом и пријатељима. У Бањалуци имам пријатеље и сараднике. Прошле године сам имала један од најбољих концерата управо на Кастелу. Надам се да неће проћи пуно времена до следећег концерта.

 (Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивота

07.05.2019 11:41

Сваки пут кад прочитам нешто о Јелени и њеној породици, обузме ме нека дивота, јер она и њен муж одају утисак складног брачног пара .Од срца желим да остану тако једноставни, заљубљени и узор свим младим паровима како се његује брак и породица.

ОДГОВОРИТЕ