Jelenina poruka: Budite svoji

- Moja poruka je da budu svoji i da neprestano rade na sebi. Da ne jure popularnost zarad toga da bi samo bili poznati, već da im želja bude da ostave što bolji pečat u muzici, a onda popularnost dođe kao posledica te autentičnosti.

 

Zabava 07.05.2019 | 10:29
Jelenina poruka: Budite svoji
Đurđevdanski festival najdugovečniji je i već 26 godina najpoznatiji festival dečje pesme u regionu uz koji su odrastale generacije. Za ovaj dečji festival u proteklom periodu napisano je oko pet stotina kompozicija.

Više o festivalu saznali smo od Jelene Tomašević, predsednice žirija i gošće revijalnog dela festivala.
 
Radujete li se gostovanju u Banjaluci i kako se osećate povodom toga što ste deo Đurđevdanskog festivala?

- Pre nekoliko godina sam prvi put gostovala na Đurđevdanskom festivalu i oduševila sam se kvalitetom dečjih pesama, decom koja pevaju vrlo zrelo i koja spremaju svoj nastup kao da smo na dečjoj Evroviziji. Radujem se da čujem i ovog puta nove mališane i da se zajedno radujemo i pevamo.

Inspiracija ste mnogim mališanima koji će pevati na festivalu. Koja je vaša poruka njima kao možda budućim ozbiljnim pevačima s uspešnim karijerama?

- Moja poruka je da budu svoji i da neprestano rade na sebi. Da ne jure popularnost zarad toga da bi samo bili poznati, već da im želja bude da ostave što bolji pečat u muzici, a onda popularnost dođe kao posledica te autentičnosti.

Pošto i sami imate ćerkicu, kakav je po vama značaj dečjih festivala i uopšte programa namenjenih isključivo mališanima, pogotovo kada je kultura u pitanju?

- Vrlo je bitno da postoje dečji festivali i programi za decu. Na taj način se podstiče njihova kreativnost i talenat. A druženja koja se dešavaju na takvim događajima su divna, ponekad su za ceo život.

Na čemu trenutno radite i koji su vaši budući planovi?

- Spremam se za put u Kanadu, gde ću imati nastup u Torontu. Radujem se i putu u Provansu u Francuskoj. Imam koncerte, pesma „Suncokret“ je našla put do srca publike, a još uvek se priča o emotivnom koncertu u Sava centru, koji sam održala pre nešto više od mesec dana.

Kako najradije provodite ove lepe, prolećne dane i kako ih planirate provesti dok budete boravili u Banjaluci?

- Uživam da provodim vreme u prirodi sa porodicom i prijateljima. U Banjaluci imam prijatelje i saradnike. Prošle godine sam imala jedan od najboljih koncerata upravo na Kastelu. Nadam se da neće proći puno vremena do sledećeg koncerta.

 (Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divota

07.05.2019 11:41

Svaki put kad pročitam nešto o Jeleni i njenoj porodici, obuzme me neka divota, jer ona i njen muž odaju utisak skladnog bračnog para .Od srca želim da ostanu tako jednostavni, zaljubljeni i uzor svim mladim parovima kako se njeguje brak i porodica.

ODGOVORITE