"Јокић је редефинисао позицију центра!"

Кени Смит, некадашњи НБА шампион са Хјустон Рокетсима, рекао је да је Никола Јокић потпуно променио позицију центра.

Кошарка 07.05.2019 | 15:00
"Јокић је редефинисао позицију центра!"
Екипа, коју чине Шекил О'Нил, Кени Смит, Ерни Џонсон и Чарл Баркли, у емисији "Инсиде тхе НБА" коментарисала је игру српског кошаркаша у четвртом мечу полуфинала Запада.

Нагетси су у ноћи између недеље и понедељка савладали Блејзерсе, а Јокић је имао нови трипл-дабл и био је један од најзаслужнији за изједначење у серији (2-2).

Серија се враћа у Денвер, тренутно је 2:2, а тим Николе Јокића вечерас (04.30) има прилику да поново преузме вођство против Портланда. 

"Не причамо много о овоме, али Чак зна о чему причам. Када си главни кошаркаш, који воли да додаје лопту, саиграчи ће играти јако за вас. Јокић је тај главни кошаркаш, због његових сјајних асистенција, играчи утрчавају, добро се позиционирају, а он увек баци савршен пâс", рекао је О'Нил и додао:

"Свиђа ми се Денвер од старта. Када ваш главни кошаркаш воли да додаје, онда ће остатак тима играти још јаче".

Чарлс Баркли целе сезоне прича о Нагетсима и навија за њих.

"Ово сам рекао пре плеј-офа, Америка ће упознати Јокића. Он је невероватан, пасове које он дели... Он даје перфектан пâс, перфектна брзина лопте. Да се надовежем на речи Шека, кошаркашима ће бити занимљиво да играју са њим – све што морају да раде је да се крећу и он ће их пронаћи", каже Баркли.

На партију српског кошаркаша надовеза се и Кени Смит, некадашњи плејмејкер Хјустон Рокетса. У Америци се појавио израз "поинт-форвард", који се касније пренео и на Европу. Ради се о крилном кошаркашу који игра као плејмејкер, а Кени каже да је Јокић први "поинт центар".

"Јокић је редефинисао позицију. Видели смо играча који је "поинт-форвард", а сада видимо "поинт-центра". Он буквално игра плејмејкера. Занимљиво је, када га гледам, ја размишљам као плеј и кажем "он је сам" и Јокић га пронађе и онда помислим "чекај, он је центар". Јокић је први центар који игра као плејмејкер".

Пета утакмица између Денвера и Портланда на програму је у ноћи између уторка и среде у 04.30.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар