"Jokić je redefinisao poziciju centra!"

Keni Smit, nekadašnji NBA šampion sa Hjuston Roketsima, rekao je da je Nikola Jokić potpuno promenio poziciju centra.

Košarka 07.05.2019 | 15:00
"Jokić je redefinisao poziciju centra!"
Ekipa, koju čine Šekil O'Nil, Keni Smit, Erni Džonson i Čarl Barkli, u emisiji "Inside the NBA" komentarisala je igru srpskog košarkaša u četvrtom meču polufinala Zapada.

Nagetsi su u noći između nedelje i ponedeljka savladali Blejzerse, a Jokić je imao novi tripl-dabl i bio je jedan od najzaslužniji za izjednačenje u seriji (2-2).

Serija se vraća u Denver, trenutno je 2:2, a tim Nikole Jokića večeras (04.30) ima priliku da ponovo preuzme vođstvo protiv Portlanda. 

"Ne pričamo mnogo o ovome, ali Čak zna o čemu pričam. Kada si glavni košarkaš, koji voli da dodaje loptu, saigrači će igrati jako za vas. Jokić je taj glavni košarkaš, zbog njegovih sjajnih asistencija, igrači utrčavaju, dobro se pozicioniraju, a on uvek baci savršen pâs", rekao je O'Nil i dodao:

"Sviđa mi se Denver od starta. Kada vaš glavni košarkaš voli da dodaje, onda će ostatak tima igrati još jače".

Čarls Barkli cele sezone priča o Nagetsima i navija za njih.

"Ovo sam rekao pre plej-ofa, Amerika će upoznati Jokića. On je neverovatan, pasove koje on deli... On daje perfektan pâs, perfektna brzina lopte. Da se nadovežem na reči Šeka, košarkašima će biti zanimljivo da igraju sa njim – sve što moraju da rade je da se kreću i on će ih pronaći", kaže Barkli.

Na partiju srpskog košarkaša nadoveza se i Keni Smit, nekadašnji plejmejker Hjuston Roketsa. U Americi se pojavio izraz "point-forvard", koji se kasnije preneo i na Evropu. Radi se o krilnom košarkašu koji igra kao plejmejker, a Keni kaže da je Jokić prvi "point centar".

"Jokić je redefinisao poziciju. Videli smo igrača koji je "point-forvard", a sada vidimo "point-centra". On bukvalno igra plejmejkera. Zanimljivo je, kada ga gledam, ja razmišljam kao plej i kažem "on je sam" i Jokić ga pronađe i onda pomislim "čekaj, on je centar". Jokić je prvi centar koji igra kao plejmejker".

Peta utakmica između Denvera i Portlanda na programu je u noći između utorka i srede u 04.30.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar