Партизан није дужан 42 милиона, Саво постаје и директор!

"Одговорно тврдим да је дуг према држави и другим повериоцима негде између 20 и 21 милиона евра", рекао је потпредседник црно-белих и најавио да ће тренер ускоро постати и спортски директор.

Фудбал 07.05.2019 | 23:30
Партизан није дужан 42 милиона, Саво постаје и директор!
Потпредседник Фудбалског клуба Партизан, Владимир Вулетић, није директно одговорио на питање о повратку Томислава Караџића у Хумску, тврди да актуелно руководство на челу са председником, Милорадом Вучелићем, није нагомилало дугове, а најавио је и да ће спортски директор црно-белих постати - актуелни тренер, Саво Милошевић.

У интервјуу за "Курир", Вулетић је рекао да као правник не жели да коментарише Караџићеву кандидатуру за председника клуба утолико што она не постоји, осим у медијима. Али...

"Партизан своје снаге мора да сабира. Време расипања које траје готово четири године мора да се заврши. Партизан нема тај луксуз да се одрекне искрено наклоњених партизановаца. Са пуном одговорношћу могу да кажем да ниједна управа, чак ни у својим мислима, није имала намеру да нашкоди Партизану. Међутим, неке ствари се не развију по плану и ту настану проблеми", рекао је и додао да Управни одбор тренутно броји осам чланова.

"Двојица су отишла. Господа Буквић и Скоробаћ су поднели оставке на чланство, остали су ту. Закон о спорту каже да је минимум три члана".

Енглески модел…

"Све смо ближи концепту рада енглеских клубова у којима део функција спортског директора обавља тренер. Будући да је наш тренер био доказан у раду на позицији спортског директора у ФСС, дубоко верујем да овај прелазни рок треба поверити Милошевићу. Искуство му не мањка, тако да ће бити аутономан у доношењу одлука у мери коју буде могла да га прати инфраструктура клуба. То ће зависити од трансфера из клуба у прелазном року. Имали смо преко три милиона евра трошкова за УЕФА лиценцу, тако да ћемо морати бити веома пажљиви код доношења одлука током лета. Ми не смемо да дозволимо да две године не играмо у Европи", рекао је Вулетић, премда Милошевић са екипом тек треба да обезбеди пласман на европску сцену у завршници сезоне.

Вулетић је упитан да ли је тачно да је актуелни дуг Партизана 42 милиона евра?

"Одговорно тврдим да је дуг према држави и другим повериоцима негде између 20 и 21 милиона евра", одговорио је и оценио да ће брендирање стадиона бити један од начина да се дуг санира.

"Веома је важно да је стадион сада у нашем власништву и да нам то даје за право да преговарамо са компанијама око брендирања стадиона".

Уследило је питање о томе када ће почети реконструкција стадиона.

"Оног тренутка када дође новац који је држава определила за реконструкцију неколико стадиона у Србији. Цео пројекат је готов, трошкови ће бити минимум 15 и 20 милионе евра, а радиће се на покривању стадиона, реконструкција свих трибина, убацивање 'скај-бокс' ложа, проширење стадионске зграде од северне и западне трибине. То је озбиљан пројекат који би наш стадион ставио у раван најфункционалнијих стадиона".

Шта је следећа правна битка Партизана?

"Написао сам 25 страна у којим објашњавам да Црвена звезда нема правни основ да присваја прво место на првенству НР Србије 1946. године и да то назива титулом националног ранга. То такмичење је било квалификационо за први шампионат Југославије. Комисија ФСС у петак заседа по овом питању, а ја припремам правну аргументацију коју ћу колегама представити на састанку", рекао је и додао:

"Постоји обиље документације које ми даје за право да будем оптимиста. Једна напомена - ФК Црвена звезда је 1953. године издала монографију под називом 'Опет први' у тој монографији Звезда признаје да је '53. године освојила своју другу титулу, након прве из 1951. Уредник те монографије, легенда Црвене звезде Рајко Митић, каже о првом месту из 46. године 'да је прескочена тек прва препрека у освајању коначног циља - а то је победа у такмичењу државног првенства'", рекао је Вулетић, који је потписао бројна саопштења црно-белих од доласка у клуб.

Упитан је, на крају, због чега Партизан није објавио саопштење и после утакмице са Напретком.

"Мој коментар је поводом гола против Напретка је: 'Ме веруј Данајцима ни када ти поклоне носе'. Исто оно што мислим о голу Црвене звезде на првом осовосезонском дербију, мислим и о овом случају. Дакле, српском фудбалу је потребан ВАР. Питање је зашто комисија за ВАР, која својевремено је формирана, још није почела да ради", одговорио је Вулетић на крају интервјуа за "Курир".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар