Partizan nije dužan 42 miliona, Savo postaje i direktor!

"Odgovorno tvrdim da je dug prema državi i drugim poveriocima negde između 20 i 21 miliona evra", rekao je potpredsednik crno-belih i najavio da će trener uskoro postati i sportski direktor.

Fudbal 07.05.2019 | 23:30
Partizan nije dužan 42 miliona, Savo postaje i direktor!
Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan, Vladimir Vuletić, nije direktno odgovorio na pitanje o povratku Tomislava Karadžića u Humsku, tvrdi da aktuelno rukovodstvo na čelu sa predsednikom, Miloradom Vučelićem, nije nagomilalo dugove, a najavio je i da će sportski direktor crno-belih postati - aktuelni trener, Savo Milošević.

U intervjuu za "Kurir", Vuletić je rekao da kao pravnik ne želi da komentariše Karadžićevu kandidaturu za predsednika kluba utoliko što ona ne postoji, osim u medijima. Ali...

"Partizan svoje snage mora da sabira. Vreme rasipanja koje traje gotovo četiri godine mora da se završi. Partizan nema taj luksuz da se odrekne iskreno naklonjenih partizanovaca. Sa punom odgovornošću mogu da kažem da nijedna uprava, čak ni u svojim mislima, nije imala nameru da naškodi Partizanu. Međutim, neke stvari se ne razviju po planu i tu nastanu problemi", rekao je i dodao da Upravni odbor trenutno broji osam članova.

"Dvojica su otišla. Gospoda Bukvić i Skorobać su podneli ostavke na članstvo, ostali su tu. Zakon o sportu kaže da je minimum tri člana".

Engleski model…

"Sve smo bliži konceptu rada engleskih klubova u kojima deo funkcija sportskog direktora obavlja trener. Budući da je naš trener bio dokazan u radu na poziciji sportskog direktora u FSS, duboko verujem da ovaj prelazni rok treba poveriti Miloševiću. Iskustvo mu ne manjka, tako da će biti autonoman u donošenju odluka u meri koju bude mogla da ga prati infrastruktura kluba. To će zavisiti od transfera iz kluba u prelaznom roku. Imali smo preko tri miliona evra troškova za UEFA licencu, tako da ćemo morati biti veoma pažljivi kod donošenja odluka tokom leta. Mi ne smemo da dozvolimo da dve godine ne igramo u Evropi", rekao je Vuletić, premda Milošević sa ekipom tek treba da obezbedi plasman na evropsku scenu u završnici sezone.

Vuletić je upitan da li je tačno da je aktuelni dug Partizana 42 miliona evra?

"Odgovorno tvrdim da je dug prema državi i drugim poveriocima negde između 20 i 21 miliona evra", odgovorio je i ocenio da će brendiranje stadiona biti jedan od načina da se dug sanira.

"Veoma je važno da je stadion sada u našem vlasništvu i da nam to daje za pravo da pregovaramo sa kompanijama oko brendiranja stadiona".

Usledilo je pitanje o tome kada će početi rekonstrukcija stadiona.

"Onog trenutka kada dođe novac koji je država opredelila za rekonstrukciju nekoliko stadiona u Srbiji. Ceo projekat je gotov, troškovi će biti minimum 15 i 20 milione evra, a radiće se na pokrivanju stadiona, rekonstrukcija svih tribina, ubacivanje 'skaj-boks' loža, proširenje stadionske zgrade od severne i zapadne tribine. To je ozbiljan projekat koji bi naš stadion stavio u ravan najfunkcionalnijih stadiona".

Šta je sledeća pravna bitka Partizana?

"Napisao sam 25 strana u kojim objašnjavam da Crvena zvezda nema pravni osnov da prisvaja prvo mesto na prvenstvu NR Srbije 1946. godine i da to naziva titulom nacionalnog ranga. To takmičenje je bilo kvalifikaciono za prvi šampionat Jugoslavije. Komisija FSS u petak zaseda po ovom pitanju, a ja pripremam pravnu argumentaciju koju ću kolegama predstaviti na sastanku", rekao je i dodao:

"Postoji obilje dokumentacije koje mi daje za pravo da budem optimista. Jedna napomena - FK Crvena zvezda je 1953. godine izdala monografiju pod nazivom 'Opet prvi' u toj monografiji Zvezda priznaje da je '53. godine osvojila svoju drugu titulu, nakon prve iz 1951. Urednik te monografije, legenda Crvene zvezde Rajko Mitić, kaže o prvom mestu iz 46. godine 'da je preskočena tek prva prepreka u osvajanju konačnog cilja - a to je pobeda u takmičenju državnog prvenstva'", rekao je Vuletić, koji je potpisao brojna saopštenja crno-belih od dolaska u klub.

Upitan je, na kraju, zbog čega Partizan nije objavio saopštenje i posle utakmice sa Napretkom.

"Moj komentar je povodom gola protiv Napretka je: 'Me veruj Danajcima ni kada ti poklone nose'. Isto ono što mislim o golu Crvene zvezde na prvom osovosezonskom derbiju, mislim i o ovom slučaju. Dakle, srpskom fudbalu je potreban VAR. Pitanje je zašto komisija za VAR, koja svojevremeno je formirana, još nije počela da radi", odgovorio je Vuletić na kraju intervjua za "Kurir".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar