Наставак приче о тајном пакту: Само не ''Човићевци''!

Рампа само Човићевим клубовима! Новости тврде да су Партизан и Мега добили позивнице за неформални састанак.

Кошарка 07.05.2019 | 14:00
Наставак приче о тајном пакту: Само не ''Човићевци''!
Нема мира у регионалним кошаркашким круговима ни две недеље по окончању сада већ чувене финалне серије између Црвене звезде и Будућности. Вечерње новости доносе наставак приче о неформалном састанку који је за сутра у Загребу заказао први човек Будућности Драган Бокан, с једном исправком. Није тачно да је Бокан са списка позваних изоставио све српске клубове, већ само Црвену звезду и ФМП-а, или како Новости пишу - "Човићеве клубове". 

"Сигуран сам да су позиви упућени Партизану и Мега Бемаксу", потврдио је за овај лист извор близак управи подгоричког клуба.

Подсетим, Драган Бокан најавио је да ће на Скупштини АБА лиге захтевати да се поништи финална серија и да Будућност неће играти лигу Небојше Човића. Такву могућност категорички је јуче одбацио председник лиге Игор Додик. 

"Најмањи је проблем ко је шампион, да ли ће поништити финалну серију или неће", казао је Бокан у једној ТВ емисији, а преносе Новости. "Иза нашег захтева не стоји само интерес Будућности, него свих клубова који се такмиче у АБА лиги. Окупили смо правни тим и дошли до закључка да би требало да покушамо да спасимо АБА лигу. Свим људима који воле овај спорт у интересу је да ова лига живи, јер је сад дефинитивно убијена. АБА лига у овом тренутку не постоји, ми је немамо". 

Људи из Меге потврдили су да су позивницу за састанак добили, али...

"Добили смо позив и разматрамо га", кратко је изјавио генерални менаџер клуба Горан Ћакић. 

Црно-бели нису желели јавно да се изјасне да ли је је и на њихову адресу дошао позив за састанак у Загребу, док је из Црвене звезде стигла потврда да нису позвани. 

"Из медија знамо да састанак, ми као клуб нисмо позвани. Сматрамо да сазивање неформалних састанака није у складу ни са једном пропозицијом, нити актом АБА лиге. Једино место је Скупштина лиге и њен датум се зна", саопштила је ПР служба шампиона Јадрана. 

Чекајући среду...

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар