Nastavak priče o tajnom paktu: Samo ne ''Čovićevci''!

Rampa samo Čovićevim klubovima! Novosti tvrde da su Partizan i Mega dobili pozivnice za neformalni sastanak.

Košarka 07.05.2019 | 14:00
Nastavak priče o tajnom paktu: Samo ne ''Čovićevci''!
Nema mira u regionalnim košarkaškim krugovima ni dve nedelje po okončanju sada već čuvene finalne serije između Crvene zvezde i Budućnosti. Večernje novosti donose nastavak priče o neformalnom sastanku koji je za sutra u Zagrebu zakazao prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan, s jednom ispravkom. Nije tačno da je Bokan sa spiska pozvanih izostavio sve srpske klubove, već samo Crvenu zvezdu i FMP-a, ili kako Novosti pišu - "Čovićeve klubove". 

"Siguran sam da su pozivi upućeni Partizanu i Mega Bemaksu", potvrdio je za ovaj list izvor blizak upravi podgoričkog kluba.

Podsetim, Dragan Bokan najavio je da će na Skupštini ABA lige zahtevati da se poništi finalna serija i da Budućnost neće igrati ligu Nebojše Čovića. Takvu mogućnost kategorički je juče odbacio predsednik lige Igor Dodik. 

"Najmanji je problem ko je šampion, da li će poništiti finalnu seriju ili neće", kazao je Bokan u jednoj TV emisiji, a prenose Novosti. "Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Okupili smo pravni tim i došli do zaključka da bi trebalo da pokušamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesu je da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo". 

Ljudi iz Mege potvrdili su da su pozivnicu za sastanak dobili, ali...

"Dobili smo poziv i razmatramo ga", kratko je izjavio generalni menadžer kluba Goran Ćakić. 

Crno-beli nisu želeli javno da se izjasne da li je je i na njihovu adresu došao poziv za sastanak u Zagrebu, dok je iz Crvene zvezde stigla potvrda da nisu pozvani. 

"Iz medija znamo da sastanak, mi kao klub nismo pozvani. Smatramo da sazivanje neformalnih sastanaka nije u skladu ni sa jednom propozicijom, niti aktom ABA lige. Jedino mesto je Skupština lige i njen datum se zna", saopštila je PR služba šampiona Jadrana. 

Čekajući sredu...

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar