Гвардиола: Компани је створио овај клуб!

“Попићемо пиво кад се заврши сезона и видећемо да ли ће да остане”, наставља ипак сурови Пеп.

Фудбал 07.05.2019 | 13:15
Гвардиола: Компани је створио овај клуб!
Генијалан фудбалски ум нико неће да му оспори. Сагласиће се и најљући противник да је мало тежих ривала од Пепа Гвардиоле. Али ни сва његова памет није било довољна да се пробије Лестерова гранитна одбрана. Не, учинио је то Венсан Компани, мимо свих Гвардиолиних правила. Осим оног једног. Можда и најважнијег. Увек веруј у своје саиграче. Јер у Пеповим тимовима бар само највећи играју. А Компани је можда и више од тога.

“Компани је овде више од 10 година и са једном невероватном генерацијом играча какви су били рецимо Џо Харт и Пабло Забалета… Он је са њима… Они су створили овај клуб!”, помало еуфорично ће Гвардиола после минималца на Етихаду који га је коло пре краја сезоне.

“Знам да су многи људи, да су медији очекивали да Ливерпул избије на врх… Али ми смо и даље први. Жао ми је. Ми смо и даље први. И све је у нашим рукама. Још једна утакмица. Биће тешко као вечерас. Идемо на ноге Брајтону, а видели смо њихову добру утакмицу против Арсенала. Али у нашим је рукама. Немојте да заборавите да смо могли да будемо 10 бодова иза Ливерпула да смо овде изгубили од њих”, премотава филм уназад.

Па онда унапред. Јер Компанију су већ 33 године. Уговор му истиче овог лета. И нико још није сигуран да ли ће остати у Манчестеру с обзиром на то да је већ превише повреда истрпео.

“Разговарали смо са њим и његовим менаџером. На крају сезоне ћемо опет разговарати. Он је невероватно људско биће и много ми помаже. Увек сам био тужан кад нисам могао да рачунам на њега, али овај клуб је то што јесте због људи какав је Венсан. Сачекаћемо финале ФА купа и видећемо. Разговарали смо и пре три месеца. И пре месец дана. И опет ћемо. Попићемо пиво заједно и видети шта је најбоље, посебно за клуб”, отворено ће Гвардиола свестан да у модерном фудбалу нема места емоцијама.

Искрен је и кад говори о Компанијевом евроголу.

“Помислио сам: ‘Немој’. Али био је паметан. Није чуо моје мисли. Изванредан гол дефинитивно”, признаје Гвардиола.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар