Gvardiola: Kompani je stvorio ovaj klub!

“Popićemo pivo kad se završi sezona i videćemo da li će da ostane”, nastavlja ipak surovi Pep.

Fudbal 07.05.2019 | 13:15
Gvardiola: Kompani je stvorio ovaj klub!
Genijalan fudbalski um niko neće da mu ospori. Saglasiće se i najljući protivnik da je malo težih rivala od Pepa Gvardiole. Ali ni sva njegova pamet nije bilo dovoljna da se probije Lesterova granitna odbrana. Ne, učinio je to Vensan Kompani, mimo svih Gvardiolinih pravila. Osim onog jednog. Možda i najvažnijeg. Uvek veruj u svoje saigrače. Jer u Pepovim timovima bar samo najveći igraju. A Kompani je možda i više od toga.

“Kompani je ovde više od 10 godina i sa jednom neverovatnom generacijom igrača kakvi su bili recimo Džo Hart i Pablo Zabaleta… On je sa njima… Oni su stvorili ovaj klub!”, pomalo euforično će Gvardiola posle minimalca na Etihadu koji ga je kolo pre kraja sezone.

“Znam da su mnogi ljudi, da su mediji očekivali da Liverpul izbije na vrh… Ali mi smo i dalje prvi. Žao mi je. Mi smo i dalje prvi. I sve je u našim rukama. Još jedna utakmica. Biće teško kao večeras. Idemo na noge Brajtonu, a videli smo njihovu dobru utakmicu protiv Arsenala. Ali u našim je rukama. Nemojte da zaboravite da smo mogli da budemo 10 bodova iza Liverpula da smo ovde izgubili od njih”, premotava film unazad.

Pa onda unapred. Jer Kompaniju su već 33 godine. Ugovor mu ističe ovog leta. I niko još nije siguran da li će ostati u Mančesteru s obzirom na to da je već previše povreda istrpeo.

“Razgovarali smo sa njim i njegovim menadžerom. Na kraju sezone ćemo opet razgovarati. On je neverovatno ljudsko biće i mnogo mi pomaže. Uvek sam bio tužan kad nisam mogao da računam na njega, ali ovaj klub je to što jeste zbog ljudi kakav je Vensan. Sačekaćemo finale FA kupa i videćemo. Razgovarali smo i pre tri meseca. I pre mesec dana. I opet ćemo. Popićemo pivo zajedno i videti šta je najbolje, posebno za klub”, otvoreno će Gvardiola svestan da u modernom fudbalu nema mesta emocijama.

Iskren je i kad govori o Kompanijevom evrogolu.

“Pomislio sam: ‘Nemoj’. Ali bio je pametan. Nije čuo moje misli. Izvanredan gol definitivno”, priznaje Gvardiola.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar