ИТА: Миланова нада живи!

Екипа Синише Михајловића пружила је жесток отпор на "Сан Сиру", али није успјела да избјегне пораз.  Сан Сиро се умало срушио због Миланове глупости: Пакета осакатио екипу, Болоња промашила златни реми! Потпуна лудница, три црвена картона и сукоб Ђенара Гатуза и Тјемуеа Бакајока, уз жестоки притисак гостију у финишу.

Фудбал 07.05.2019 | 09:30
ИТА: Миланова нада живи!
Милан је, након комплетираног 35. кола Серије А, удаљен само три бода од Аталанте, односно позиције број четири, која је гарант Лиге шампиона.

Тим Ђенара Гатуза, који је средином првог полувремена ушао у вербални сукоб са Тимуеом Бакајоком, славио је на "Сан Сиру" против Болоње 2:1 (1:0), иако је екипа Синише Михајловића пружила жесток отпор и била "у игри" до посљедњег судијског звиждука.

У тренутку када је Болоња била опаснија, имала неколико шанси за вођство, чак постигла и гол преко Родрига Паласија, који је поништен због "милиметарског офсајда", гол је пао на супротној страни.

Сусо је након карактеристичног продора шутирао "љевицом" са руба шеснаестерца и преварио Лукаша Скорупског за 1:0. Био је то резултат првог полувремена.

Када је Фабио Борини у 67. минуту повисио на 2:0, чинило се да ће "росонери" рутински меч привести крају. Ипак, није било тако.

Успјела је Болоња двадесетак минута прије краја да се врати и преполови заостатак, када је мрежу домаћих затресао "резервиста" Матија Дестро.

Лукас Пакета је искључен 15 минута прије краја, али гости нису успјели да изједначе у периоду у којем су имали играча више. А имали су прилику за то.

Најбољу од њих у гол није успио да претвори Ерик Пулгар, у посљедњим тренуцима регуларног дијела меча. У надокнади је покушао и Симоне Едера, али промјене резултата није било.

И Болоња је сусрет завршила са десеторицом, јер је Никола Сансоне у петом минуту додатног времена зарадио други жути картон.

Михајловићев тим биће ослабљен у наредним дуелима, јер је због приговора по завршетку меча црвени картон добио и Данило.

Можда има најлуђу свлачионицу у Европи, али Милан и тако располутан живи! Лига шампиона је и даље километрима далеко, Аталанта изгледа као незаустављива машинерија, али Милан се не предаје!

Свашта су навијачи Росонера могли да виде у овој утакмици, о тешким увредама и псовкама на релацији Ђенаро Гатузо – Тјемуе Бакајоко тек ће се причати и писати, а на крају остаће упамћено и то да је Милан савладао Болоњу са 2:1 (1:0) и издржао жесток притисак гостију да би до велика три бода стигао.

Све је Милан урадио да би успео и на крају има разлога за задовољство. Гатузова мобилизација екипе и повлачење у потпуни карантин уродио је плодом и после Роминог икса у Ђенови Милан је на позицији која директно води у Лигу Европе наредне сезоне, док је Торино испао из једначине упркос ремију с Јувентусом.

Милан је поново открио два лица. После сигурне, добре и смирене игре у нешто више од сат времена, што је крунисано головима Суса и Фабија Боринија, Гатузова група грађана се умало потпуно распала у завршних двадесет и кусур минута, када је све кренуло наопако.

Прво је Матија Дестро преполовио заостатак готово ниоткуда, а онда се све додатно закувало када је Лукас Пакета у року од само неколико секунди зарадио два жута картона и практично осакатио Милан до краја. Потпуно сумануто изгледала је цела ситуација. Да је Бразилац остао мало прибран, Милан би добио фаул, али је он ушао у вербални и физички обрачун с Пулгаром и Дестром, због чега је зарадио опомену, а када је рукама одгурнуо и судију Ди Бела, моментално је добио знак да крене у свлачионицу.

Болоња је у завршници утакмице ишла на све или ништа и умало стигла до златног бода! Нападали су гости из свих оружја, Милан сатерали у шеснаестерац, али лопта није хтела у гол... Колико су хтели тај гол играчи Болоње видело се и тренуцима пре завршетка утакмице, када су Сансоне и Дајкс изгорели у тој жељи и потом искључени због приговора арбитру, што ће само отежати посао Синиши Михајловићу у последња три кола, јер опстанак још није обезбеђен...

Биће овде још свашта, не сумњамо!

СЕРИЈА А - 35. КОЛО:

Милан - Болоња 2:1 (1:0)
/Сусо 37, Борини 67 - Дестро 72/

Одиграно у недјељу:

Емполи - Фиорентина 1:0 (0:0)
/Фаријас 54/

Лацио - Аталанта 1:3 (1:1)
/Пароло 3 - Запата 22, Кастањ 57, Ђимшити 76/

Сасуоло - Фрозиноне 2:2 (0:2)
/Ферари 67, Бабакар 77 - Самарко 8, Паганини 36/

Парма - Сампдорија 3:3 (1:2)
/Алвеш 2, Куцка 67, Бастони 72 - Кваљарела 28 пен, 61, Дефрел 38/

Ђенова - Рома 1:1 (0:0)
/Ромеро 90+1 - Ел Шарави 81/

Наполи - Каљари 2:1 (0:0)
/Мертенс 85, Инсиње 90+8 пен - Паволети 63/

Одиграно у суботу:

Кјево - СПАЛ 0:4 (0:1)
/Фелипе 8, 56, Флокари 47, Куртић 80/

Удинезе - Интер 0:0

Одиграно у петак:

Јувентус - Торино 1:1 (0:1)
/Роналдо 84 - Лукић 17/

ТАБЕЛА: Јувентус 89, Наполи 73, Интер 63, Аталанта 62, Рома 59, Милан 59, Торино 57, Лацио 55, Сампдорија 49, Сасуоло 42, СПАЛ 42, Каљари 40, Фиорентина 40, Парма 38, Болоња 37, Ђенова 36, Удинезе 34, Емполи 32, Фрозиноне 24, Кјево 15*.

*НАПОМЕНА Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар