ITA: Milanova nada živi!

Ekipa Siniše Mihajlovića pružila je žestok otpor na "San Siru", ali nije uspjela da izbjegne poraz.  San Siro se umalo srušio zbog Milanove gluposti: Paketa osakatio ekipu, Bolonja promašila zlatni remi! Potpuna ludnica, tri crvena kartona i sukob Đenara Gatuza i Tjemuea Bakajoka, uz žestoki pritisak gostiju u finišu.

Fudbal 07.05.2019 | 09:30
ITA: Milanova nada živi!
Milan je, nakon kompletiranog 35. kola Serije A, udaljen samo tri boda od Atalante, odnosno pozicije broj četiri, koja je garant Lige šampiona.

Tim Đenara Gatuza, koji je sredinom prvog poluvremena ušao u verbalni sukob sa Timueom Bakajokom, slavio je na "San Siru" protiv Bolonje 2:1 (1:0), iako je ekipa Siniše Mihajlovića pružila žestok otpor i bila "u igri" do posljednjeg sudijskog zvižduka.

U trenutku kada je Bolonja bila opasnija, imala nekoliko šansi za vođstvo, čak postigla i gol preko Rodriga Palasija, koji je poništen zbog "milimetarskog ofsajda", gol je pao na suprotnoj strani.

Suso je nakon karakterističnog prodora šutirao "ljevicom" sa ruba šesnaesterca i prevario Lukaša Skorupskog za 1:0. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

Kada je Fabio Borini u 67. minutu povisio na 2:0, činilo se da će "rosoneri" rutinski meč privesti kraju. Ipak, nije bilo tako.

Uspjela je Bolonja dvadesetak minuta prije kraja da se vrati i prepolovi zaostatak, kada je mrežu domaćih zatresao "rezervista" Matija Destro.

Lukas Paketa je isključen 15 minuta prije kraja, ali gosti nisu uspjeli da izjednače u periodu u kojem su imali igrača više. A imali su priliku za to.

Najbolju od njih u gol nije uspio da pretvori Erik Pulgar, u posljednjim trenucima regularnog dijela meča. U nadoknadi je pokušao i Simone Edera, ali promjene rezultata nije bilo.

I Bolonja je susret završila sa desetoricom, jer je Nikola Sansone u petom minutu dodatnog vremena zaradio drugi žuti karton.

Mihajlovićev tim biće oslabljen u narednim duelima, jer je zbog prigovora po završetku meča crveni karton dobio i Danilo.

Možda ima najluđu svlačionicu u Evropi, ali Milan i tako raspolutan živi! Liga šampiona je i dalje kilometrima daleko, Atalanta izgleda kao nezaustavljiva mašinerija, ali Milan se ne predaje!

Svašta su navijači Rosonera mogli da vide u ovoj utakmici, o teškim uvredama i psovkama na relaciji Đenaro Gatuzo – Tjemue Bakajoko tek će se pričati i pisati, a na kraju ostaće upamćeno i to da je Milan savladao Bolonju sa 2:1 (1:0) i izdržao žestok pritisak gostiju da bi do velika tri boda stigao.

Sve je Milan uradio da bi uspeo i na kraju ima razloga za zadovoljstvo. Gatuzova mobilizacija ekipe i povlačenje u potpuni karantin urodio je plodom i posle Rominog iksa u Đenovi Milan je na poziciji koja direktno vodi u Ligu Evrope naredne sezone, dok je Torino ispao iz jednačine uprkos remiju s Juventusom.

Milan je ponovo otkrio dva lica. Posle sigurne, dobre i smirene igre u nešto više od sat vremena, što je krunisano golovima Susa i Fabija Borinija, Gatuzova grupa građana se umalo potpuno raspala u završnih dvadeset i kusur minuta, kada je sve krenulo naopako.

Prvo je Matija Destro prepolovio zaostatak gotovo niotkuda, a onda se sve dodatno zakuvalo kada je Lukas Paketa u roku od samo nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona i praktično osakatio Milan do kraja. Potpuno sumanuto izgledala je cela situacija. Da je Brazilac ostao malo pribran, Milan bi dobio faul, ali je on ušao u verbalni i fizički obračun s Pulgarom i Destrom, zbog čega je zaradio opomenu, a kada je rukama odgurnuo i sudiju Di Bela, momentalno je dobio znak da krene u svlačionicu.

Bolonja je u završnici utakmice išla na sve ili ništa i umalo stigla do zlatnog boda! Napadali su gosti iz svih oružja, Milan saterali u šesnaesterac, ali lopta nije htela u gol... Koliko su hteli taj gol igrači Bolonje videlo se i trenucima pre završetka utakmice, kada su Sansone i Dajks izgoreli u toj želji i potom isključeni zbog prigovora arbitru, što će samo otežati posao Siniši Mihajloviću u poslednja tri kola, jer opstanak još nije obezbeđen...

Biće ovde još svašta, ne sumnjamo!

SERIJA A - 35. KOLO:

Milan - Bolonja 2:1 (1:0)
/Suso 37, Borini 67 - Destro 72/

Odigrano u nedjelju:

Empoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Farijas 54/

Lacio - Atalanta 1:3 (1:1)
/Parolo 3 - Zapata 22, Kastanj 57, Đimšiti 76/

Sasuolo - Frozinone 2:2 (0:2)
/Ferari 67, Babakar 77 - Samarko 8, Paganini 36/

Parma - Sampdorija 3:3 (1:2)
/Alveš 2, Kucka 67, Bastoni 72 - Kvaljarela 28 pen, 61, Defrel 38/

Đenova - Roma 1:1 (0:0)
/Romero 90+1 - El Šaravi 81/

Napoli - Kaljari 2:1 (0:0)
/Mertens 85, Insinje 90+8 pen - Pavoleti 63/

Odigrano u subotu:

Kjevo - SPAL 0:4 (0:1)
/Felipe 8, 56, Flokari 47, Kurtić 80/

Udineze - Inter 0:0

Odigrano u petak:

Juventus - Torino 1:1 (0:1)
/Ronaldo 84 - Lukić 17/

TABELA: Juventus 89, Napoli 73, Inter 63, Atalanta 62, Roma 59, Milan 59, Torino 57, Lacio 55, Sampdorija 49, Sasuolo 42, SPAL 42, Kaljari 40, Fiorentina 40, Parma 38, Bolonja 37, Đenova 36, Udineze 34, Empoli 32, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar