ГОТОВО: Гвардиолино прво појачање!

И трећи најскупљи трансфер лета! Спортинг је рекао: да!

Фудбал 07.05.2019 | 11:00
ГОТОВО: Гвардиолино прво појачање!
Пари Сен Жермен је био озбиљно заинтересован, али оно што Пеп Гвардиола ради у Манчестер учинило је Сити једним од најпримамљивијих клубова Европе. Па само неколико сати након што смо вас обавестили да су Грађани у поодмаклим преговорима са Спортингом стиже и свежија информација са острва: капитен лисабонских Лавова Бруно Фернандеш биће прво појачање Пепа Гвардиоле овог лета!

Специјалиста за трансфер збивања Ђанлука Ди Марцио пише да је Спортинг прихватио Ситијеву понуду од 55.000.000 евра и тиме учинио Фернандеша трећим најскупљим летњим појачањем, одмах иза Лукаса Ернандеза (за 80.000.000 евра прешао из Атлетика у Бајерн) и Френкија Де Јонга(75.000.000 + 11.000.000 из Ајакса у Барселону). Додуше, како се очекују потпуне реконструкције екипа какве су Реал Мадрид, Манчестер јунајтед или Атлетико Мадрид, па и делимичне Интера и Милана, вероватно нас очекује баш врело лето.

Можда и због тога је Гвардиола пожурио, пошто на тржишту нема много играча налик Бруну Фернандешу. Он је ове сезоне постигао 31 гол и још 17 наместио и изборио се за статус једног од најтраженијих везиста Европе. У Енглеској се о њему највише пише као о Фернандињовомнаследнику, мада се помињало да би из Ситија могли да оду и Давид Силва и Илкај Гундоган што би 24-годишњем Фернандешу дозволило да оде нешто напред. Играо је он у Лисабону и централног и офанзивног везног, по потреби чак и полушпица, ређе и лево крило.

Спортинг је иначе Фернандеша довео на лето 2017. из Сампдорије за свега 8.500.000 евра плус још 500.000 у бонусима. Додуше, тим из Ђенове је задржао и 10 одсто од Брунове наредне продаје, па ће сада добити 5.500.000 евра.

Како било, одличан посао за Спортинг. А слути и на одличан посао за Сити. Играч по Гвардиолиномукусу.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар