GOTOVO: Gvardiolino prvo pojačanje!

I treći najskuplji transfer leta! Sporting je rekao: da!

Fudbal 07.05.2019 | 11:00
GOTOVO: Gvardiolino prvo pojačanje!
Pari Sen Žermen je bio ozbiljno zainteresovan, ali ono što Pep Gvardiola radi u Mančester učinilo je Siti jednim od najprimamljivijih klubova Evrope. Pa samo nekoliko sati nakon što smo vas obavestili da su Građani u poodmaklim pregovorima sa Sportingom stiže i svežija informacija sa ostrva: kapiten lisabonskih Lavova Bruno Fernandeš biće prvo pojačanje Pepa Gvardiole ovog leta!

Specijalista za transfer zbivanja Đanluka Di Marcio piše da je Sporting prihvatio Sitijevu ponudu od 55.000.000 evra i time učinio Fernandeša trećim najskupljim letnjim pojačanjem, odmah iza Lukasa Ernandeza (za 80.000.000 evra prešao iz Atletika u Bajern) i Frenkija De Jonga(75.000.000 + 11.000.000 iz Ajaksa u Barselonu). Doduše, kako se očekuju potpune rekonstrukcije ekipa kakve su Real Madrid, Mančester junajted ili Atletiko Madrid, pa i delimične Intera i Milana, verovatno nas očekuje baš vrelo leto.

Možda i zbog toga je Gvardiola požurio, pošto na tržištu nema mnogo igrača nalik Brunu Fernandešu. On je ove sezone postigao 31 gol i još 17 namestio i izborio se za status jednog od najtraženijih vezista Evrope. U Engleskoj se o njemu najviše piše kao o Fernandinjovomnasledniku, mada se pominjalo da bi iz Sitija mogli da odu i David Silva i Ilkaj Gundogan što bi 24-godišnjem Fernandešu dozvolilo da ode nešto napred. Igrao je on u Lisabonu i centralnog i ofanzivnog veznog, po potrebi čak i polušpica, ređe i levo krilo.

Sporting je inače Fernandeša doveo na leto 2017. iz Sampdorije za svega 8.500.000 evra plus još 500.000 u bonusima. Doduše, tim iz Đenove je zadržao i 10 odsto od Brunove naredne prodaje, pa će sada dobiti 5.500.000 evra.

Kako bilo, odličan posao za Sporting. A sluti i na odličan posao za Siti. Igrač po Gvardiolinomukusu.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar