КРАЈ: Зидан рекао Бејлу да не рачуна на њега!

Маркос Љоренте и Дани Себаљос такође прошли дрил и добили одрешене руке у избору нове средине, следећи је Марсело!

Фудбал 07.05.2019 | 22:30
КРАЈ: Зидан рекао Бејлу да не рачуна на њега!
Герет Бејл од лета дефинитивно више неће бити фудбалер мадридског Реала, јавља Марка преко добро обавештених извора из клуба!

Готово откако се Зинедин Зидан вратио на Сантјаго Бернабеу не престају спекулације о томе да је Велшанин завршио своје у дресу Краљевског клуба, а данас је то Зизу и саопштио у лице својевремено најскупљег фудбалера планете! Мадридски спортски лист јавља да су се Зидан и Бејл састали током дана очи у очи, да су имали кратак и напет разговор у његовој канцеларији и да је све речено, без длаке на језику. Докле год је Зидан тренер Реала, за Бејла неће бити места у стартној постави! Због тога је растанак на лето једина логична солуција.

Зидан и Бејл до данас нису имали готово никакву комуникацију, а како је време пролазило постајало је јасно да се Велшанин једноставно не уклапа у планове за будућност. То се заправо потпуно косило са Бејловим плановима, јер после Зидановог одласка летос није имао планове да напушта Мадрид. С тоталним обртом ситуације и Зидановим повратком на клупу, Бејл је и дефинитивно прецртан из свих планова.

Такав расплет могао је да се наслути пошто је Бејл био избачен из комбинације за утакмицу с Виљареалом, када су се интензивирале спекулације да је 101.000.000 евра плаћени левокрилни фудбалер вероватно и одиграо већ последњу утакмицу за Реал. Бејл је, наводно, био јако разочаран због ове Зиданове одлуке.

После шест година у клубу и тринаест освојених пехара, где су чак четири европске круне, те бројних индивидуалних признања Герет Бејл неславно завршава каријеру у Реалу – као потпуно одбачен лик мадридског гиганта...

После Бејла у Зиданову канцеларију дошли су Маркос Љоренте и Дани Себаљос, који су од данас и дефинитивно слободни у избору нове средине, јер неће имати никакву будућност у Мадриду. Љоренте и Себаљос су прошли дугачак пут у последњих годину дана. Код Зидана нису били у озбиљнијим плановима, а с његовим повлачењем из Реала добили су одређени простор код Ђулена Лопетегија и Сантијага Соларија, да би се све вратило на старо када се Зизу вратио. Због тога им је јасно и гласно поручио да траже нови клуб за даљи развој.

Зидан је у својим плановима имао да обави још један важан разговор и то с Марселом, али се он на крају није догодио. Међутим, гледајући њихов однос у последњих месец и кусур дана, чини се да ће се цела прича завршити онако како то Бразилац буде желео. Није тајна да је Марсело желео да крене стопама Кристијана Роналда и појача Јувентус још прошлог лета, али је целу операцију стопирао Флорентино Перез због страха од потпуног распада екипе, а када га је Солари готово одстранио из екипе и дао шансу младом Регилону, поново су се појавиле спекулације о флерту с торинском Старом дамом и могућем трансферу у Серију А.

Разговор између Зидана и Марсела требало би да се догоди у наредним данима, јер Француз има план да у наредним данима обави разговор са свим играчима и предочи им планове за наредну сезону. Дакле, Марселова судбина биће позната у наредне две седмице, после чега Реал ставља тачку на сезону, а играчи и стручни штаб иду на одморе...

Сада ће ипак спекулације о Бејловој наредној дестинацији бити у жижи светске фудбалске јавности. С друге стране Зинедин Зидан је направио нешто велико и храбро. Ваљда и сам разуме како то све иде, пошто је био велики играч. Зна како фудбалер размишља, да и те како чита мишљење јавности, медија, да слуша спекулације, да зна шта се све врти око његовог имена... Зидан је очигледно решен да својим играчима директно и у лице каже све што мисли, да не слушају приче са стране, већ да према сваком буде правичан. Били то момци који нису оставили дубљи траг, било да је то и даље најскупље појачање у историји клуба.

Можда Бејл није заслужио овакав крај, иако се у Зидановој ери није превише истицао, али је Велшанин бар добио јасну слику тога каква га судбина чека, а његови агенти сада имају сасвим довољно времена да му пронађу нову средину. Вероватно Манчестер јунајтед или неки други премијерлигашки клуб високе платежне моћи.

Наредна сезона показаће да ли је Зидан био у праву што је овако поступио или не. Мало који тренер би се овако поставио у датој ситуацији, али Зидан је желео да све уради сам и да се не крије иза власника клуба, председника или осталих одговорних људи.

Остаје само да видимо да ли ће нови Зиданов Реал моћи да се уздигне после овосезонског дебакла... Са добро измењеним саставом и новим лицима...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар