KRAJ: Zidan rekao Bejlu da ne računa na njega!

Markos Ljorente i Dani Sebaljos takođe prošli dril i dobili odrešene ruke u izboru nove sredine, sledeći je Marselo!

Fudbal 07.05.2019 | 22:30
KRAJ: Zidan rekao Bejlu da ne računa na njega!
Geret Bejl od leta definitivno više neće biti fudbaler madridskog Reala, javlja Marka preko dobro obaveštenih izvora iz kluba!

Gotovo otkako se Zinedin Zidan vratio na Santjago Bernabeu ne prestaju spekulacije o tome da je Velšanin završio svoje u dresu Kraljevskog kluba, a danas je to Zizu i saopštio u lice svojevremeno najskupljeg fudbalera planete! Madridski sportski list javlja da su se Zidan i Bejl sastali tokom dana oči u oči, da su imali kratak i napet razgovor u njegovoj kancelariji i da je sve rečeno, bez dlake na jeziku. Dokle god je Zidan trener Reala, za Bejla neće biti mesta u startnoj postavi! Zbog toga je rastanak na leto jedina logična solucija.

Zidan i Bejl do danas nisu imali gotovo nikakvu komunikaciju, a kako je vreme prolazilo postajalo je jasno da se Velšanin jednostavno ne uklapa u planove za budućnost. To se zapravo potpuno kosilo sa Bejlovim planovima, jer posle Zidanovog odlaska letos nije imao planove da napušta Madrid. S totalnim obrtom situacije i Zidanovim povratkom na klupu, Bejl je i definitivno precrtan iz svih planova.

Takav rasplet mogao je da se nasluti pošto je Bejl bio izbačen iz kombinacije za utakmicu s Viljarealom, kada su se intenzivirale spekulacije da je 101.000.000 evra plaćeni levokrilni fudbaler verovatno i odigrao već poslednju utakmicu za Real. Bejl je, navodno, bio jako razočaran zbog ove Zidanove odluke.

Posle šest godina u klubu i trinaest osvojenih pehara, gde su čak četiri evropske krune, te brojnih individualnih priznanja Geret Bejl neslavno završava karijeru u Realu – kao potpuno odbačen lik madridskog giganta...

Posle Bejla u Zidanovu kancelariju došli su Markos Ljorente i Dani Sebaljos, koji su od danas i definitivno slobodni u izboru nove sredine, jer neće imati nikakvu budućnost u Madridu. Ljorente i Sebaljos su prošli dugačak put u poslednjih godinu dana. Kod Zidana nisu bili u ozbiljnijim planovima, a s njegovim povlačenjem iz Reala dobili su određeni prostor kod Đulena Lopetegija i Santijaga Solarija, da bi se sve vratilo na staro kada se Zizu vratio. Zbog toga im je jasno i glasno poručio da traže novi klub za dalji razvoj.

Zidan je u svojim planovima imao da obavi još jedan važan razgovor i to s Marselom, ali se on na kraju nije dogodio. Međutim, gledajući njihov odnos u poslednjih mesec i kusur dana, čini se da će se cela priča završiti onako kako to Brazilac bude želeo. Nije tajna da je Marselo želeo da krene stopama Kristijana Ronalda i pojača Juventus još prošlog leta, ali je celu operaciju stopirao Florentino Perez zbog straha od potpunog raspada ekipe, a kada ga je Solari gotovo odstranio iz ekipe i dao šansu mladom Regilonu, ponovo su se pojavile spekulacije o flertu s torinskom Starom damom i mogućem transferu u Seriju A.

Razgovor između Zidana i Marsela trebalo bi da se dogodi u narednim danima, jer Francuz ima plan da u narednim danima obavi razgovor sa svim igračima i predoči im planove za narednu sezonu. Dakle, Marselova sudbina biće poznata u naredne dve sedmice, posle čega Real stavlja tačku na sezonu, a igrači i stručni štab idu na odmore...

Sada će ipak spekulacije o Bejlovoj narednoj destinaciji biti u žiži svetske fudbalske javnosti. S druge strane Zinedin Zidan je napravio nešto veliko i hrabro. Valjda i sam razume kako to sve ide, pošto je bio veliki igrač. Zna kako fudbaler razmišlja, da i te kako čita mišljenje javnosti, medija, da sluša spekulacije, da zna šta se sve vrti oko njegovog imena... Zidan je očigledno rešen da svojim igračima direktno i u lice kaže sve što misli, da ne slušaju priče sa strane, već da prema svakom bude pravičan. Bili to momci koji nisu ostavili dublji trag, bilo da je to i dalje najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Možda Bejl nije zaslužio ovakav kraj, iako se u Zidanovoj eri nije previše isticao, ali je Velšanin bar dobio jasnu sliku toga kakva ga sudbina čeka, a njegovi agenti sada imaju sasvim dovoljno vremena da mu pronađu novu sredinu. Verovatno Mančester junajted ili neki drugi premijerligaški klub visoke platežne moći.

Naredna sezona pokazaće da li je Zidan bio u pravu što je ovako postupio ili ne. Malo koji trener bi se ovako postavio u datoj situaciji, ali Zidan je želeo da sve uradi sam i da se ne krije iza vlasnika kluba, predsednika ili ostalih odgovornih ljudi.

Ostaje samo da vidimo da li će novi Zidanov Real moći da se uzdigne posle ovosezonskog debakla... Sa dobro izmenjenim sastavom i novim licima...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar