Ево по чему је Калчо први у "Лигама петице"...

Лионел Меси са 34 гола тренутно је водећи стријелац у пет најјачих европских лига, а до краја сезоне једини који би могао да га (пре)стигне је Килијан Мбапе. "Чизма" ипак доминира у једном сегменту.

Фудбал 07.05.2019 | 22:00
Ево по чему је Калчо први у "Лигама петице"...
Ближи се крај сезоне у најјачим фудбалским лигама Европе, па је вријеме и за сумирање голгетерског учинка најефикаснијих фудбалера у Италији, Шпанији, Енглеској, Њемачкој и Француској.

Барселонин Лионел Меси са 34 гола тренутно је водећи стријелац у тзв. "Лигама петице", а до краја сезоне једини који би могао да га (пре)стигне је Килијан Мбапе из ПСЖа, који је тренутно на 30 голова.

До краја сезоне у француској Лиги 1 остала су још три кола, једно више него у Шпанији, тако да феноменални Француз још моше да се нада да може надокнадити четири гола "минуса".

Ипак, голгетерски најрасположеније играче има Серија А, у којој су чак четири играча "пребацила" 21 гол ове сезоне, чиме не могу да се похвале остале ТОП лиге Старог континента.

Водећи у борби за титулу најбољег стријелца на Апенинима (Капоканонијере) је феноменални Фабио Кваљарела са 25 голова.

Иако су многи доласком Кристијана Роналда у редове Јувентуса почетком сезоне сматрали да Португалац неће имати конкуренцију на "чизми", голгетер "старе даме" тренутно дијели тек треће мјесто на листи најбољих стријелаца са Кшиштофом Пјонтеком из Милана, док је испред њега и Аталантин Дуван Запата, који је постигао гол више.

У Примери, осим Месија, који је одавно осигурао титулу најбољег стријелца шпанског првенства, на листи су још два играча.

Са 13 голова заостатка за Аргентинцем су клупски колега Луис Суарез, те Карим Бензема из Реал Мадрида.

У енглеској Премијер лиги само је Мохамед Салах успио да постигне 21 гол, док Бундеслигом влада нападач Бајерна Роберт Левандовски, којем је погодак против Хановера протеклог викенда био 22. овосезонски.

СЕРИЈА А (4)

25 - Фабио Кваљарела (Сампдорија)
22 - Дуван Запата (Аталанта)
21 - Кристијано Роналдо (Јувентус), Кшиштоф Пјонтек (Милан/Ђенова)

ПРИМЕРА (3)

34 - Лионел Меси (Барселона)
21 - Карим Бензема (Реал Мадрид), Луис Суарез (Барселона)

ПРЕМИЈЕР ЛИГА (1)

21 - Мохамед Салах (Ливерпул)

БУНДЕСЛИГА (1)

22 - Роберт Левандовски (Бајерн Минхен)

ЛИГА 1 (1)

30 - Килијан Мбапе (ПСЖ)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар