Evo po čemu je Kalčo prvi u "Ligama petice"...

Lionel Mesi sa 34 gola trenutno je vodeći strijelac u pet najjačih evropskih liga, a do kraja sezone jedini koji bi mogao da ga (pre)stigne je Kilijan Mbape. "Čizma" ipak dominira u jednom segmentu.

Fudbal 07.05.2019 | 22:00
Evo po čemu je Kalčo prvi u "Ligama petice"...
Bliži se kraj sezone u najjačim fudbalskim ligama Evrope, pa je vrijeme i za sumiranje golgeterskog učinka najefikasnijih fudbalera u Italiji, Španiji, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj.

Barselonin Lionel Mesi sa 34 gola trenutno je vodeći strijelac u tzv. "Ligama petice", a do kraja sezone jedini koji bi mogao da ga (pre)stigne je Kilijan Mbape iz PSŽa, koji je trenutno na 30 golova.

Do kraja sezone u francuskoj Ligi 1 ostala su još tri kola, jedno više nego u Španiji, tako da fenomenalni Francuz još moše da se nada da može nadoknaditi četiri gola "minusa".

Ipak, golgeterski najraspoloženije igrače ima Serija A, u kojoj su čak četiri igrača "prebacila" 21 gol ove sezone, čime ne mogu da se pohvale ostale TOP lige Starog kontinenta.

Vodeći u borbi za titulu najboljeg strijelca na Apeninima (Kapokanonijere) je fenomenalni Fabio Kvaljarela sa 25 golova.

Iako su mnogi dolaskom Kristijana Ronalda u redove Juventusa početkom sezone smatrali da Portugalac neće imati konkurenciju na "čizmi", golgeter "stare dame" trenutno dijeli tek treće mjesto na listi najboljih strijelaca sa Kšištofom Pjontekom iz Milana, dok je ispred njega i Atalantin Duvan Zapata, koji je postigao gol više.

U Primeri, osim Mesija, koji je odavno osigurao titulu najboljeg strijelca španskog prvenstva, na listi su još dva igrača.

Sa 13 golova zaostatka za Argentincem su klupski kolega Luis Suarez, te Karim Benzema iz Real Madrida.

U engleskoj Premijer ligi samo je Mohamed Salah uspio da postigne 21 gol, dok Bundesligom vlada napadač Bajerna Robert Levandovski, kojem je pogodak protiv Hanovera proteklog vikenda bio 22. ovosezonski.

SERIJA A (4)

25 - Fabio Kvaljarela (Sampdorija)
22 - Duvan Zapata (Atalanta)
21 - Kristijano Ronaldo (Juventus), Kšištof Pjontek (Milan/Đenova)

PRIMERA (3)

34 - Lionel Mesi (Barselona)
21 - Karim Benzema (Real Madrid), Luis Suarez (Barselona)

PREMIJER LIGA (1)

21 - Mohamed Salah (Liverpul)

BUNDESLIGA (1)

22 - Robert Levandovski (Bajern Minhen)

LIGA 1 (1)

30 - Kilijan Mbape (PSŽ)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar