Скандал на "Сан Сиру", Бакајоко Гатузу: Од*еби!

Француз је, према свему судећи, неславно завршио епизоду у Милану.  ОТРОВ! Бакајоко одбио да уђе, псовао тренера, Гатузо полудео! Скандал на Сан Сиру!

Фудбал 07.05.2019 | 10:45
Скандал на "Сан Сиру", Бакајоко Гатузу: Од*еби!
Током утакмице 35. кола Серије А између Милана и Ђенове, јављају италијански медији, дошло је до вербалног окршаја тренера домаћих Ђенара Гатуза и везног играча Тимуеа Бакајока.

Француз је меч почео на клупи за резерве, а када се средином првог полувремена повредио Лукас Биља, Гатузо га је позвао да уђе у игру.

Ипак, фудбалер Челсија на позајмици у редовима "росонера" није био сагласан. Остао је на клупи, а уместо њега се на терену нашао Хозе Маури.

Како су пренели новинари "Скај Спорт Италија", Гатузо је позвао Бакајока да се загреје, након чега је Француз рекао да то не жели да учини, те тренеру (на енглеском језику) поручио да "од*ебе".

"Везиста" Милана није се нашао у стартних 11, зато што је - под изговором да му је аутомобил остао без горива - закаснио на један од последњих тренинга.

Према свему судећи, утакмица са Торином у прошлом колу била је Бакајокова последња у црвено-црном дресу.

Вечерашњим инцидентом неславно је завршио епизоду у некадашњем европском шампиону, који сасвим сигурно неће желети да га откупи од лондонских "плаваца", иако на то има право.

Бакајоко је пред почетак сезоне појачао Милан и углавном био члан прве поставе. Одиграо је 28 утакмица и дао један гол.



Поново је Милан у зони Лиге Европе, има шансу да нападне Лигу шампиона у преостала три кола, међутим, по окончању 35. рунде Серије А мало ко прича о тријумфу над Болоњом (2:1). Уосталом, Сан Сиро је постао стециште нефудбалских ствари последњих месеци, те никог не би требало да чуди што су се током сусрета наочиглед целог света посвађали Ђенаро Гатузо и Тјемуе Бакајоко!

Сукоб је букнуо средином првог полувремена кад се повредио Лукас Биља. Аргентинац није могао да настави сусрет и једино логично решење била је одлука стручног штаба да на терен пошаље позајмљеног везисту Челсија. Речено му је да оде на загревање, што је овај и учинио, али је то урадио невољно, лењо, као да му се није играо и тиме још више избацио из такта ионако темпераментног Гатуза. Према информацијама италијанског Скаја, Рину се такав став није допао, па је Бакајока вратио на клупу и „дигао“ Хосе Марија, убацивши га у игру.

У том тренутку пале су тешке речи. Према једној верзији, Бакајоко је тренеру рекао „одј...“, незадовољан што није добио више времена да се загреје, на шта је Гатузо узвратио гестикулацијом која је требало да значи „решићемо ово касније у свлачионици“. Скај је, међутим, послао у етар другачију поруку, да је љут због незаинтересованости Француза шеф стручног штаба Милана реаговао речима „црно г...“.

У најмању руку непримерена реакција и једног и другог. И то пред очима младог Патрика Кутронеа који није могао да веурје шта се дешава.

Ово је последњи у низу гафова Бакајока последњих седмица. Све је почело кад је са саиграчем Франком Кесијем показивао дрес Аћербија као неку врсту трофеја после утакмице против Лација, збопг чега је био мета италијанске јавности, па се жалио да није довољно заштићен, пре неки дан ја закасно на тренинг правдајући се да му је нестало горива... И сад ово. Јасно је да за њега нема будућности у Милану. Питање је да ли у Челсију, где мора да се врати на лето.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар