Skandal na "San Siru", Bakajoko Gatuzu: Od*ebi!

Francuz je, prema svemu sudeći, neslavno završio epizodu u Milanu.  OTROV! Bakajoko odbio da uđe, psovao trenera, Gatuzo poludeo! Skandal na San Siru!

Fudbal 07.05.2019 | 10:45
Skandal na "San Siru", Bakajoko Gatuzu: Od*ebi!
Tokom utakmice 35. kola Serije A između Milana i Đenove, javljaju italijanski mediji, došlo je do verbalnog okršaja trenera domaćih Đenara Gatuza i veznog igrača Timuea Bakajoka.

Francuz je meč počeo na klupi za rezerve, a kada se sredinom prvog poluvremena povredio Lukas Bilja, Gatuzo ga je pozvao da uđe u igru.

Ipak, fudbaler Čelsija na pozajmici u redovima "rosonera" nije bio saglasan. Ostao je na klupi, a umesto njega se na terenu našao Hoze Mauri.

Kako su preneli novinari "Skaj Sport Italija", Gatuzo je pozvao Bakajoka da se zagreje, nakon čega je Francuz rekao da to ne želi da učini, te treneru (na engleskom jeziku) poručio da "od*ebe".

"Vezista" Milana nije se našao u startnih 11, zato što je - pod izgovorom da mu je automobil ostao bez goriva - zakasnio na jedan od poslednjih treninga.

Prema svemu sudeći, utakmica sa Torinom u prošlom kolu bila je Bakajokova poslednja u crveno-crnom dresu.

Večerašnjim incidentom neslavno je završio epizodu u nekadašnjem evropskom šampionu, koji sasvim sigurno neće želeti da ga otkupi od londonskih "plavaca", iako na to ima pravo.

Bakajoko je pred početak sezone pojačao Milan i uglavnom bio član prve postave. Odigrao je 28 utakmica i dao jedan gol.



Ponovo je Milan u zoni Lige Evrope, ima šansu da napadne Ligu šampiona u preostala tri kola, međutim, po okončanju 35. runde Serije A malo ko priča o trijumfu nad Bolonjom (2:1). Uostalom, San Siro je postao stecište nefudbalskih stvari poslednjih meseci, te nikog ne bi trebalo da čudi što su se tokom susreta naočigled celog sveta posvađali Đenaro Gatuzo i Tjemue Bakajoko!

Sukob je buknuo sredinom prvog poluvremena kad se povredio Lukas Bilja. Argentinac nije mogao da nastavi susret i jedino logično rešenje bila je odluka stručnog štaba da na teren pošalje pozajmljenog vezistu Čelsija. Rečeno mu je da ode na zagrevanje, što je ovaj i učinio, ali je to uradio nevoljno, lenjo, kao da mu se nije igrao i time još više izbacio iz takta ionako temperamentnog Gatuza. Prema informacijama italijanskog Skaja, Rinu se takav stav nije dopao, pa je Bakajoka vratio na klupu i „digao“ Hose Marija, ubacivši ga u igru.

U tom trenutku pale su teške reči. Prema jednoj verziji, Bakajoko je treneru rekao „odj...“, nezadovoljan što nije dobio više vremena da se zagreje, na šta je Gatuzo uzvratio gestikulacijom koja je trebalo da znači „rešićemo ovo kasnije u svlačionici“. Skaj je, međutim, poslao u etar drugačiju poruku, da je ljut zbog nezainteresovanosti Francuza šef stručnog štaba Milana reagovao rečima „crno g...“.

U najmanju ruku neprimerena reakcija i jednog i drugog. I to pred očima mladog Patrika Kutronea koji nije mogao da veurje šta se dešava.

Ovo je poslednji u nizu gafova Bakajoka poslednjih sedmica. Sve je počelo kad je sa saigračem Frankom Kesijem pokazivao dres Aćerbija kao neku vrstu trofeja posle utakmice protiv Lacija, zbopg čega je bio meta italijanske javnosti, pa se žalio da nije dovoljno zaštićen, pre neki dan ja zakasno na trening pravdajući se da mu je nestalo goriva... I sad ovo. Jasno je da za njega nema budućnosti u Milanu. Pitanje je da li u Čelsiju, gde mora da se vrati na leto.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar