Остави Реал, дођи код нас у Сосиједад!

Понуда Ћабију Алонсу. . .  Бивши клуб игра на карту емоција некадашњег репрезентативца Шпаније.

Фудбал 07.05.2019 | 14:45
Остави Реал, дођи код нас у Сосиједад!
Кад је 2018, по окончању величанствене играчке каријере, уписао елитни курс УЕФА – заједно са некадашњим саиграчима из репрезенатције, Раулом, Ћавијем, Виктором Валдесом и Ђоаном Капдевиљом – било је јасно да ће се Ћаби Алонсо озбиљно посветити тренерском позиву. Штавише, док је приводио крају мандат у Бајерну говорило се да би могао да остане у Минхену и уђе у структуре немачког клуба, али је решио да се врати у отаџбину, па је почетком ове сезоне кренуо од кадета Реал Мадрида.

Сигуран посао, рекло би се. Надгледање талената, усавршавање, шанса за учењем. А онда позив још једног Реала, овог пута из Сан Себастијана. Како јављају медији на Пиринејима, некадшањи задњи везни је добио добио понуду да се врати на Аноету и постане тренер млађих картегорија баскијског клуба.

На први поглед делује да од тога нема ништа – јер што би било ко мењао лагодну позицију међу краљевићима за место у Сосиједаду? – али председник Хоакин Аперибај је упоран. Искористио је Алонсову посету породици да уговори састанак и заједно са тандемо директора пред њега стави понуду:

„Врати се и једног дана те чека клуба на Аноети“.

Звучи примарљиво, поготово што Аперибај игра на карту емоција, јер је Ћаби Алонсо Баск и за Сосиједад је играо пет сезона. Питање је само да ли каснији првотимац Еибара, Ливерпула, Реала и Бајерна има намеру да чека евентуалну смену Иманола Агвасила (уговор до 2020) или му се остаје у Мадриду, да крчи пут ка првог тиму клуба са „Сантјаго Бернабеуа“. Што уме да потраје.

А да би могао да буде добар тренер говори сазнање да га је недавно опет звао Бајерн, да ради у млађим категоријама баварског гиганта. Закључак: сви виде потенцијал. Дилема је само шта ће Ћаби Алонсо одабрати.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар