Ostavi Real, dođi kod nas u Sosijedad!

Ponuda Ćabiju Alonsu. . .  Bivši klub igra na kartu emocija nekadašnjeg reprezentativca Španije.

Fudbal 07.05.2019 | 14:45
Ostavi Real, dođi kod nas u Sosijedad!
Kad je 2018, po okončanju veličanstvene igračke karijere, upisao elitni kurs UEFA – zajedno sa nekadašnjim saigračima iz reprezenatcije, Raulom, Ćavijem, Viktorom Valdesom i Đoanom Kapdeviljom – bilo je jasno da će se Ćabi Alonso ozbiljno posvetiti trenerskom pozivu. Štaviše, dok je privodio kraju mandat u Bajernu govorilo se da bi mogao da ostane u Minhenu i uđe u strukture nemačkog kluba, ali je rešio da se vrati u otadžbinu, pa je početkom ove sezone krenuo od kadeta Real Madrida.

Siguran posao, reklo bi se. Nadgledanje talenata, usavršavanje, šansa za učenjem. A onda poziv još jednog Reala, ovog puta iz San Sebastijana. Kako javljaju mediji na Pirinejima, nekadšanji zadnji vezni je dobio dobio ponudu da se vrati na Anoetu i postane trener mlađih kartegorija baskijskog kluba.

Na prvi pogled deluje da od toga nema ništa – jer što bi bilo ko menjao lagodnu poziciju među kraljevićima za mesto u Sosijedadu? – ali predsednik Hoakin Aperibaj je uporan. Iskoristio je Alonsovu posetu porodici da ugovori sastanak i zajedno sa tandemo direktora pred njega stavi ponudu:

„Vrati se i jednog dana te čeka kluba na Anoeti“.

Zvuči primarljivo, pogotovo što Aperibaj igra na kartu emocija, jer je Ćabi Alonso Bask i za Sosijedad je igrao pet sezona. Pitanje je samo da li kasniji prvotimac Eibara, Liverpula, Reala i Bajerna ima nameru da čeka eventualnu smenu Imanola Agvasila (ugovor do 2020) ili mu se ostaje u Madridu, da krči put ka prvog timu kluba sa „Santjago Bernabeua“. Što ume da potraje.

A da bi mogao da bude dobar trener govori saznanje da ga je nedavno opet zvao Bajern, da radi u mlađim kategorijama bavarskog giganta. Zaključak: svi vide potencijal. Dilema je samo šta će Ćabi Alonso odabrati.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar